Tips til en stressfri jul

Femelle gir deg gode råd til hvordan du kan klare å nyte og slappe av i julen!

Unngå tradisjonspresset – Føler du at du bare må ha sju sorter kaker, at ribba må være perfekt stekt og at du må få med deg hver eneste julefilm på tv? Så fremt dette ikke er bare kos for din del, dropp det! Du trenger ikke lage en eneste kake hvis du ikke vil, og hvis du vil spise taco på julaften er det helt greit. Hvis du føler at alle tradisjonene bare blir mas og jag, lag din egen variant av jula. Åpne julegavene midt på dagen, spis det du vil til middag, og sett på en episode Sex og Singelliv fremfor Askepott. Tradisjoner er veldig koselig, men noen ganger medfører de bare stress. Kos deg med de tradisjonene du liker, og dropp de andre.

Handle i god tid – Begynn med julegavene så tidlig som mulig. Da slipper du timevis i kø sammen med alle andre julehandlende, du slipper å blakke deg ved å kjøpe alle gavene på en gang og du slipper å stresse. Skriv en liste med hva du skal kjøpe til hvem, og hold deg i størst mulig grad til den lista. Slik unngår du endeløs leting etter gaver i butikkene, og du får tid til å tenke ut noe de du gir til virkelig setter pris på. Handle gjerne på nettet også, her er det både tid og penger å spare. Har du dårlig råd, vil et håndlagd julekort være en super gave med personlig preg.

Planlegg og avtal – En spontan fest i førjulstida og en hyggelig venninnekveld i romjula er kjempekoselig! Men har du haugevis av avtaler, folk du skal møte, steder å være og ting å gjøre blir hele jula fort bare stress. Planlegg familiemiddager og fester på forhånd, og avtal vennemøter. Da blir alt lettere å forholde seg til, og du får tid til å finne på andre ting.

Tenk ut antrekk – Enten du er av typen som har en favorittkjole som du elsker, eller om du kjøper en ny kjole for hver dag i desember, kan det være lurt å tenke ut kjolevalgene på forhånd. I hele desember bugner det av julebord, julemiddager, byturer, fester og vennekvelder i tillegg til alle helligdagene. Prøv å tenke ut hvilket antrekk du vil ha på de mest spesielle dagene, så slipper du kleskrisene! Skal du kun ha en kjole i år, sats på den lille sorte. Den passer til alt, og kan styles opp og ned på alle måter. Har du ikke råd til nye kjoler, ta et dypdykk i skapet ditt. Kanskje finner du en gammel skatt? Å ta seg tid til å planlegge antrekkene litt vil hjelpe mye. Å være fortvilet på julaften fordi man ikke har noe fint å ha på seg er ikke noe gøy.

Husk å puste – Ta deg tid til å slappe av i jula. Det er jo det som er viktigst! Senk skuldrene og kos deg med venner og familie, god mat og drikke og snøstorm ute. Gled deg til gavene, festene, besøkene og alt annet du syns er gøy.

Gikk ikke alt som planlagt? Ikke tenk på det! Fokuser heller på alt det positive med desembermåneden (og gled deg til januarsalget..).

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Gro

Jeg er en 20 år gammel jente som kommer fra Vadsø, og jobber som treningsinstruktør og butikkmedarbeider i klesbutikk.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul