Trollbindende musikk

Musikken minnes om sukkertøy, etterfulgt av et energisk sukkerkick. Med soulinspirert popmusikk, trollbinder Eliza Doolittle deg fra første minutt.

Med musikalsk familie
Eliza Doolittle er en 22 år gammel musiker fra London. Med en regisør til far og en skuespiller og sangerinne til mor, lå det nok i kortene at hun kom til å bli sangerinne. I tillegg til dette, startet bestemoren henens en «Stage School», hvor blant annet Amy Winehouse gikk. Men tro det eller ei, foreldrene ville ikke at hun skulle gå samme vei. De ville at hun skulle utdanne seg og gå på universitet. Eliza var sterkt uenig, og satset derfor på karrieren.

Starten på musikkkarrieren
Det startet tidlig. Allerede da hun var 12 år, forsto hun at hun måtte en dag jobbe for livets opphold. Før hun nådde tenårene tenkte hun at om hun først måtte jobbe, kunne hun like så godt bli musiker. Siden den dagen, har hun skrevet musikk. Ti år senere har hun klart å utgitt to album, i tillegg til fått musikken sin i filmen Adulthood og den britiske utgaven av Big Brother. Med en stigendes plassering på britiske topplister, er det ingen tvil om at Eliza kommer til å gjøre det veldig stort. Hennes tredje album, Eliza Doolittle, nådde faktisk helt opp til 3.plass på britiske hitlister. I Storbritannia er dette en stor prestasjon.

Musikken
På bakgrunn av Londondialekten sin, blir hun ofte sammenlignet med Lilly Allen. Personlig mener hun at de er langt fra hverandre musikalsk sett, men forstår likevell sammenligningen. Selv sier hun at hennes lekendes musikk er ofte skrevet basert på hennes eget liv. Med unntak av en sang, Skinny Genes. Eliza har sagt at Skinny Genes handler om en morsom situasjon, hvor du virkelig ikke liker en personen og synes vedkommende er veldig irriterende, men samtidig så har du det gøy med personen, men bare under lakenet.

Skinny Genes

Kilde: imdb.com
Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul