Trusselen ved vakre kvinner

Har du tatt deg selv i å være mer negativ til de pene kollegaene dine, enn til de andre?

Eksempelet ovenfor er veldig vanlig, men hvorfor er det egentlig slik? Les videre, og bli litt klokere.

Konkurrenter
Vi mennesker er litt som dyr. Vi er oppttat av å se pene ut og imponere en potensiell partner for å tilfredsstille ur-genene våre, nemlig å forplante oss. Derfor er vi alltid på vakt når noen truer vår status eller tar oppmerksomheten bort fra oss selv. Hvis vi ser en kvinne vi betrakter som vakrere enn oss selv, blir hun umiddelbart en konkurrent. Vi føler at hun tar all oppmerksomheten og fokuset, og vi vil helst få henne bort fra situasjonen så fort som mulig.

Forestill deg selv at du sitter på restaurant med kjæresten din og venter på at kameraten hans skal komme med den nye dama si. Inn kommer en slank kvinne med langt bølgete hår og et solid brystparti. Du hadde automatisk følt deg truet, sant? Nettopp. Grunnen til det hele er selvfølgelig at misunnelse, sjalusi og lav selvtillitt regjerer. Så hva skal man gjøre med problemet?

Gjør noe med det
Det er en kjennsgjerning at jenter er veldig støttende og snille med hverandre når en venninne opplever motgang, men så fort den samme venninnen oppnår suksess er det mange som føler seg truet. Det er også noen som jukser litt på sannheten for å få den aller hotteste venninnen sin til å falle ned noen hakk. For eksempel å si at hun burde ta den minst flatterende kjolen, osv. Men sånt burde vi da virkelig holde oss for gode til, eller hva jenter?

Her er fire tips til å bli kvitt den ekle sjalusien ovenfor vakre kvinner:

1. Aksepter at du er sjalu. Si til deg selv: Ja, jeg er faktisk litt misunnelig, se så bra hun ser ut! Hva godt gjør det for deg å sitte å være sjalu egentlig?

2. Kan hun, så kan du! La deg inspirere av det du syns er ekstra vakkert med henne. Hvorfor ikke prøve å kopiere det? Eller enda bedre; fortell henne at du synes hun alltid har så pent hår, og spør hvordan hun holder det så sunt og friskt.

3. Fokuser på dine beste sider som andre helt sikkert misunner deg. Kanskje du har feminine og vakre hofter, langt og tykt hår eller en smal midje? Fremhev det du liker aller best, og strål til verden.

4. Ikke vær avhengig av andres bekreftelse. Selv om ikke alle du kjenner sier til til deg at du har en fin figur eller lekker sminke, så betyr ikke det at de ikke tenker det!

Så neste gang du ser en vakker kvinne, ikke la instinktene dine ta over. Tenk på hvor vakker du kan være selv, og si heller til henne at du synes hun ser bra ut! Gjør det hele om til noe positivt.

Lykke til!

Er du ofte sjalu på andre kvinner?Kilde: kvinneguiden.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Ida Charlotte

Ida Nikolaisen, 20 år, og bor i Oslo. Begynner nå på en bachelor i journalistikk, hvor første året er i Norge, og de to siste i Australia. Sang og musikk er hennes aller største lidenskaper. Hun er også vokalist i et band som har spillejobber på steder rundt om kring i Oslo. Jobber ellers som salgskonsulent i Aftenposten og blogger på http://idanikolaisen.blogg.no.

5 kommentarer om “Trusselen ved vakre kvinner

  1. Er verkeleg kvinner slik? Menn er verkeleg frå Mars, kvinner frå Venus. Gode gutekompisar kan du stole blindt på. Blindt.

  2. Kjenner meg virkelig igjen da jeg leste det som står under «konkurrenter». Jeg sliter utrolig mye med min selvtillit og det har pågått siden barneskolen. Nå er jeg 19 år og føler det blir verre. Synes synd på min kjæreste som må gå gjennom det..

  3. Ja, slik er vi virkelig. Hele tiden. Det er kanskje ikke så rart at mange jenter poster mange bilder av seg selv – annerkjennelse er noe vi jentene sikler etter. Mye mer enn vi kvinner egentlig skjønner!

  4. Ikke sant, er ofte sånn desverre:( Vi får prøve å snu det om til noe positivt!:)

  5. Jeg ville aldri rådet en venninne til å kle seg i uflatterende klær! GJØR noen det?

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul