Tv-seriene du hadde glemt

90-tallets tv-serier både irriterer og gleder, men vekker utvilsomt mange minner i de fleste av oss.

Sjekk hvilke serier du husker best! Du trodde kanskje du hadde glemt dem?

1. Angela/My so-called life (1994)
Denne amerikanske serien med Claire Danes i hovedrollen som 15 år gamle Angela, definerer selve 90-tallet. Til tross for at det brått ble slutt etter bare en sesong, har serien nærmest oppnådd kultstatus i ettertid.

2. Jenta fra framtida/The Girl from Tomorrow (1991)
Hvem husker vel ikke den snåle historien om jenta fra fremtiden som kunne få ting til å sveve ved hjelp av et diadem hun hadde på hodet. Serien er australsk, og ble sendt på NRK her hjemme.

3. Buffy, vampyrenes skrekk/Buffy The Vampire Slayer (1997)
Før «True Blood» og «Twilight»-feberen hadde fått fotfeste, herjet vampyrdreperen på norske tv-skjermer. Den amerikanskproduserte tv-serien som er basert på en film med samme navn fra 1992, ble enormt populær, og holdt ut i hele 7 sesonger.

4. Party of five (1994)
Serien om en søskengjeng som blir overlatt til seg selv etter at foreldrene dør i en bilulykke ble starten på karrieren for flere store stjerner. Både Neve Campbell, Jennifer Love Hewitt og Matthew Fox ble kjente navn gjennom «Party of Five».

5. Helene og gutta/Hélène et les Garçons (1992)
«Helene og gutta» er vel neppe den smarteste serien som har gått på tv, og var ikke godt for mye annet enn å lære noen franske fraser. Men med sangeren Helene i hovedrollen ble serien med den dårlige musikken, de sleske guttene og de motegale jentene, et symbol på 90-tallet.

6. Savannah (1996)
Det er superprodusenten Aaron Spelling, mest kjent for «Beverly Hills 90210», som også er hjernen bak den amerikanske såpeserien «Savannah»som gikk på TV2 på slutten av 90-tallet. Her fikk man følge tre venninner og deres liv i sørstatsbyen Savannah.

7. Avisgjengen/Press Gang (1990)
Denne prisvinnende britiske tv-serien handlet om en gjeng med ungdommer som drev avisen Junior Gazette. Dramaserien var myntet på eldre barn og tenåringer, og mange vil nok best huske skildringene av av-og-på forholdet til karakterene Lynda og den rebelske Spike.

8. Felicity (1998)
College-serien «Felicity» holdt ut i fire sesonger, og ble skapt av J.J Abrams, mannen bak blant annet «Lost», «Fringe» og «Alias». Her følger vi Felicity og hennes tid på University of New York.
I hovedrollen finner vi Keri Russell, som ble gjenstand for stor oppstandelse da hun i løpet av serien kvittet seg med sitt kjennemerke, de lange krøllete lokkene.

9. Mørkeredd/Are you afraid of the dark? (1991)
Denne serien skremte mange barn og unge tidlig på 90-tallet. Under dekknavnet «The Midnight Society» møtes en gjeng ungdommer en gang i uka ute i skogen om natta for å fortelle hverandre skumle historier. Historiene tok for seg alt fra aliens,og gjenferd til panormale fenomener og magi.

10. Livet med Larkins/The Darling buds of May (1991)
I denne britiske dramakomedien fikk vi blant annet møte en ung Catherine Zeta-Jones, som datteren til Pop og Ma Larkin. Serien ble en umiddelbar suksess, mye på grunn av den høye feel-good faktoren. Den overlevde i 3 sesonger.

Hvilken tv-serie fra 90-tallet husker du best?Kilde: imdb.com, wikipedia

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

16 kommentarer om “Tv-seriene du hadde glemt

  1. Buffy har jeg aldri egentlig likt, Party of Five så jeg på når det gikk på TV2 for noen år siden. De andre har jeg ikke hørt om engang. :)

  2. åååå! Sunset Beach? Og ikke minst X-Files!! :) Husker godt felicity, både den Felicity og Party of Five går på tv2/zebra nå da :)

  3. Jeg husker livet med larkins best av de som er listet opp. De andre har jeg faktisk aldri sett. Jeg husker jeg fulgte veldig med på sunset beach!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul