Up close på Oslo Live

Oslo Live-festivalen på Kontraskjæret, fra 14. til 17. juli, var et kalas av forskjellig musikk, forskjellige mennesker og mye øl. Vi tok turen torsdag og fredag for å se an stemningen blant godtfolket.

Først ute på scenen på torsdag var det svenske bandet Johnossi.

Oslo Live har i år hatt en rekke med kjente, og mindre kjente, artister på scenen. Norske band som Pow Pow fikk muligheten til å vise hva de var gode for, mens andre, mer kjente band, trakk til seg de store folkemengdene. Torsdag var det akkurat passe med mennesker, de fleste kommet for å se blant annet Crystal Castles og Scissor Sisters. Fredag var det derimot i overkant fullt av mennesker som kom for å hylle band som Kent. Johnossi og også Sivert Høyem.

Kent var bandet som trakk flest mennesker i løpet av hele festivalen.

Fredagen bydde på flott vær, før det dukket opp noen skumle mørke skyer. Innen Kent endelig kom seg på scenen, regnet det klinkekuler. Likevel var det tydelig mange hardbarka fans, for det var få som stakk for å finne seg ly. Hele fredagen var det nesten umulig å komme seg frem noe sted uten å skumpe borti noen, og køene i minibank, toaletter, bar og grill var milelange. Likevel var fredagen den dagen med mest folk. Verken onsdag, torsdag eller lørdag kunne måle seg.

Det norske bandet Pow Pow imponerte med sine elektronika-rytmer.

Alt i alt var Oslo Live 2010 en flott festival, med flere relativt ukjente artister som jeg er sikker på at kommer til å bli store med tiden. Selv oppdaget jeg flere nye band jeg har blitt hektet på i ettertid. Som en som aldri har vært på Oslo Live før, vet jeg at jeg skal gjenta suksessen, og håpe suksessen gjør det samme. Gjentar seg, altså!

Ikke én dansefot sto i ro da Scissor Sister entret hovedscenen torsdag.

Les Femelles anmeldelse av Kents opptreden på Oslo Live HER.

Artikkelen er skrevet av Carina Behrens.
Alle bildene er tatt av Madeleine D. Bergsjø
.

Skrevet av: carina

Carina Behrens er ei jente på 21 år som studerer journalistikk på Norges Kreative Fagskole i Oslo, og blogger på thelateparade.blogspot.com. Ønsker å bli forfatter, men målet er filmjournalist. På Femelle har hun hovedansvaret for film-redaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul