Veien til et grønnere liv

En grønn levemåte er blitt en selvfølge for mange, men er fremdeles ganske nytt for folk flest. Det er både bedre for deg selv og miljøet, så dette er noe vi alle burde tenke mer på. Her er noen enkle tips til å komme i gang med et grønnere liv!1. Spis økologisk mat! Det er sunnere for deg, siden animalske produkter inneholder mer fettløselige vitaminer og omega-3 fettsyrer, hvilket er godt dokumentert til å ha positiv helseeffekt. Det er ingen suspekte matkomponenter, så du vet hva du får i deg. Det er også rikere på antioksidanter.

2. Ta sykkelen, bruk kollektivtransport, eller invester i en miljøvennlig bil. Da er du med på å minske utslippene av CO2 og andre farlige gasser.

3. Bruk et handlenett når du er på butikken i steden for plastposer. Hvert år dreper plast 1 million sjøfugler og 100 000 havpattedyr. De vikler seg inn i de, og lider en svært trist død. Norge bruker ca en milliard plastposer årlig, og disse lages av olje som er den største drivkraften i klimakrisen. Gjør du dette er du ikke bare miljøvennlig, men også trendy.

4. Ikke bruk ting som inneholder palmeolje, det er usunt for både kropp og klode. Den øker kolestrolkonsentrasjonen i blodet og er usunt for både barn og voksne. I tillegg hugger man ned regnskogen for å frembringe oljen! Bruk heller soya, raps eller olivenolje.

5. Kjøp vintage! Det er både trendy og miljøvennlig. Hvor mange plagg har du ikke kjøpt på måfå og brukt bare et par ganger? Nettopp. Vi lever i et bruk og kast – samfunn. Kjøp plagg eller møbler som andre har brukt før deg, og vær med på å bekjempe miljøskader.

Følg disse enkle tipsene og ta ansvar og miljøhensyn i hverdagen. Du må ikke tenke at det ikke gjør noe forskjell for verden at du kjøper en økologisk gulrot i steden for en vanlig. For det gjør det faktisk! Og tenk om alle hadde tenkt sånn, da hadde det hvertfall ikke blitt noe forandring. Kom i gang med dette nå, og be alle vennene dine bli med deg!Kilde: ungmann.vgb.no
Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Ida Charlotte

Ida Nikolaisen, 20 år, og bor i Oslo. Begynner nå på en bachelor i journalistikk, hvor første året er i Norge, og de to siste i Australia. Sang og musikk er hennes aller største lidenskaper. Hun er også vokalist i et band som har spillejobber på steder rundt om kring i Oslo. Jobber ellers som salgskonsulent i Aftenposten og blogger på http://idanikolaisen.blogg.no.

4 kommentarer om “Veien til et grønnere liv

  1. Handlenett er seriøst det mest praktiske jeg vet av! Før tenkte jeg at det var kun eldre kvinner som brukte disse, men jeg har sikkert spart ihvertfall to hundre kroner på å bruke handlenett når jeg er i dagligvarebutikken. Det er også mye lettere å drasse med seg på motorsykkelen enn en plastpose som mest sannsynligvis kommer til å revne.

  2. Flott liste! I tillegg til dette så har det vært mye snakk om en såkalt Mooncup i bloggverden det siste året, og det er også veldig miljøvennlig, for om det er noe som forsøpler så er det ting vi bare kan bruke én gang :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul