Zombiene inntar tv-stua

Med True Blood, The Vampire Diaries og Twilight har vampyrene for lengst inntatt tv-skjermen. Men nå må de vike for noen andre levende døde, zombiene!

Det er den populære tegneserien The Walking Dead som er årsaken til zombieinvasjonen på tv. Tegneserien er nå endelig blitt tv-serie, i regi av den amerikanske tv-kanalen AMC. Serien tar for seg tiden etter et zombieutbrudd og forener dermed det beste fra et postapokalyptisk katastrofe-scenario med god gammeldags zombie-morro.

Forfatteren bak tegneserien, Robert Kirkman, har tidligere uttalt at motovasjonen for å lage The Walking Dead var å fortelle historien om alt som skjer etter at den tradisjonelle zombie-filmen slutter. Hvordan klarer folk seg? Hvordan skaffer de mat? Hvordan forsvarer de seg mot de gjenværende zombiene? Hvordan kommuniserer de?

Så langt har de to første episodene gått på lufta i USA, og sniktittere her hjemme melder om at det ser svært lovende ut. Bildebruken er elegant og gir klare assosiasjoner til tegneserien, skildringene av de overlevendes syn og forhold til zombiene er flerdimensjonert, og musikken er påkostet og flott. Vi følger en politimann som våkner opp fra koma på et sykehus, og finner en ugjenkjennelig verden preget av død og elendighet. Vi blir med han på hans reise mot å finne sin egen familie, samt føre andre overlevende i sikkerhet.

Det er fortsatt usikkert om tv-serien blir å finne på norske tv-kanaler i nærmeste fremtid.Kilder: amctv.com

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

3 kommentarer om “Zombiene inntar tv-stua

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul