Vi feirer ikke nordmenn, vi feirer Norge!

Flaggdebatten herjet som verst i 2013, men en av nettavisene har igjen hauset opp en gammel artikkel og skapt debatt på nytt. Debatten er stor, og kommentarene er mange. Dessverre er skap-rasistene tøffest på tastene, men i de fleste forum og kommentarfelt klarer de fleste å holde seg saklig for å fremme poengene sine. Flere mener man skal få flagge med hvilket flagg man selv ønsker, mens flesteparten mener at 17. mai er Norges dag. Det er vanskelig å ikke ta side i en debatt som denne, og jeg er glad jeg slipper å argumentere på begge sider for så å komme til en konklusjon. Slik er det nemlig å skrive en spalte. Jeg har en viss frihet til å ytre min egen mening, og jeg mener at Norges flagg er det eneste som hører hjemme på Norges nasjonaldag.

Å flagge med andre flagg på 17. mai blir som å skrive navnet til alle i klassen på bursdagskaken til sønnen din. Det er sønnen din du feirer, ikke Fredrik, Ida, Kristoffer, Christina, Oliver, Ingvild og Andreas – selv om de er invitert til festen. Jeg feirer gjerne kineserne 1. oktober og spanjolene 6. desember, men på 17. mai feirer jeg Norge.

Jeg har selvfølgelig dykket ned i et typisk kommentarfelt i sosiale medier, og dette er hva jeg fant på Facebook:

«Hvorfor i alle dager skal man vifte med et annet flagg enn det norske på 17. mai?» 40 likes.

«Det er Norges nasjonaldag og feirer vi med norske flagg. Det er Norges dag og ingen andres». 30 likes. 

«Hva er vitsen med å feire Norges nasjonaldag om vi skal feire alle andres i tillegg? Da kan vi heller kalle dagen for «Den store festen». 69 likes.

«Alle andre kan flagge på de 364 andre dagene i året. Hvorfor må de gjøre det på 17. mai?» 19 likes.

«Vi feirer Norge. Ingen andre land». 34 likes.

Resten av kommentarene er det ingen vits i å nevne. Ikke mange «likes» å oppdrive på motpartens side.

Ved å flagge med Norges flagg på 17. mai feirer vi ikke nordmenn. Vi feirer Norge!

Vi har én dag hvor vi får feire Norge og grunnloven vår. Én dag hvor vi kan feire vår nasjon og dens frihet. Ved å flagge med Norges flagg på 17. mai feirer vi ikke nordmenn. Vi feirer Norge! Så la oss feire de som ble født her. La oss flagge for de som flyttet hit. La oss gå i tog for alle som flyktet hit og bidrar til vårt land. Veiv flagget for alle som jobbet hardt for å komme hit, og de som jobber for å få bli. La oss feire fårikål, kebab og taco under samme flagg, mens vi drikker fransk champagne og roper hurra!

Skrevet av: Benedicte Haugaard

Benedicte Haugaard, 25 år fra Drammen. Lever frilanslivet som journalist, fotograf og influencer på sosiale medier. Aktuell med TV-programmet Top Model Scandinavia.
Les flere poster Benedicte har skrevet

En kommentar om “Vi feirer ikke nordmenn, vi feirer Norge!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul