Gressenke

Det er mange forslag, artikler og studier på hvordan man skal få et forhold til å fungere, men jeg tror man kan gå lei etterhvert uansett hvor «riktig» det føles. Man er forelsket i begynnelsen, og da er jo ingenting et problem. Man ser forbi hverandres feil og mangler, og syns til tider at de til og med kan være sjarmerende. Det at hun ikke kan lage mat eller at han ikke rydder etter seg er sjeldent noe stort problem det første året, men tro meg, man blir lei. Det neste stadiet er en ny forelskelse, det å flytte sammen. Igjen går man rundt og leker mor, far og hus og ser forbi alle de tingene som i fremtiden kommer til å irritere vettet av deg. For ikke å snakke om at man bokstavelig talt går oppi hverandre store mengder av dagen. Man spiser sammen, sover sammen, ser på TV sammen, dusjer sammen, lufter hunden sammen og joda, det er selvfølgelig koselig, men sannheten er at man blir lei. Man blir lei av at kosen blir rutine. Alt blir rutine. Man blir lei av å våkne til det samme trynet etter x-antall år, og det er ingen statshemmelighet bare jeg vet om. De som sier noe annet lyver. De som sugarcoater det og sier at alt er perfekt lyver. Dere som følger med i bloggverdenen kan jo bare se på hva som skjedde med Isabell og Pierre. Virket ikke alt så perfekt der da?

Jeg har funnet oppskriften.

Kjæresten min jobber på sjøen. Han har tatt nautikkutdanning, og er borte fra meg halve året – om ikke mer. I begynnelsen var jeg litt usikker på om jeg ville legge fremtiden min i hånden på en sjømann. En kjæreste som ikke alltid kan være der når man trenger det, eller hjelpe deg når du er syk. Det var skummelt, men det er det beste valget jeg har tatt. Det er selvfølgelig trist hver gang han drar, men jeg blir nyforelsket hver gang han kommer hjem og det betyr så utrolig mye mer. De 2-3 ukene han er hjemme består kun av kjærlighet, for vi vet at vi ikke har tid til noe annet. Å ligge i skje er kos, uansett hvor svette, slitne og støle vi er. Å lage mat sammen er kos, selv om vi egentlig bare går oppi hverandre. Å dusje sammen er kos, selvom det er drit-trangt og umulig å barbere seg eller vaske rumpa. Å gå tur med hundene er for mange en mulighet til å komme seg ut av huset, få seg litt luft og litt fri – men for meg er det å gå tur med han bare kos.

Jeg tror «gressenke» er det de kaller oss. Vi som har kjærester som stadig er på farten i jobben. Men vet du hva det beste er? Vi gressenker, vi er nyforelsket hele tiden vi. Vi har 100% av oppmerksomheten deres i periodene de har fri, og vi kan reise mye mer enn mange andre kan. Alle burde være gressenker.

Skrevet av: Benedicte Haugaard

Benedicte Haugaard, 25 år fra Drammen. Lever frilanslivet som journalist, fotograf og influencer på sosiale medier. Aktuell med TV-programmet Top Model Scandinavia.
Les flere poster Benedicte har skrevet

2 kommentarer om “Gressenke

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul