6 serier du må få med deg

Vår-været frister oss ikke akkurat ut på stranda i bikini med grillpølser og engangsgrill, så derfor tenkte jeg å presentere en haug av serier du kan streame mens sommeren kommer oss imøte. Her finner du nye gullkorn og gamle klassikere, og selvfølgelig et knippe norske favoritter:

Skam

Altså, alvorlig talt. Jeg møter fortsatt mange mennesker som ikke har sett SKAM og sliter med å forstå at det er mulig! Jeg skal innrømme at jeg sjeldent er den første til å kaste meg på trendbølgene når det kommer til slike kommersielle serier ALLE snakker om, men SKAM må ses! Det er en grunn til at skuespillerne har flere hundre tusen følgere i sosiale medier og er populære på alle kontinenter. SKAM bryter alle tabuer og sprenger grenser, og gir oss innblikk i de usikre ungdommenes hverdag med alkohol, sex, legning, russetid og religion. SKAM er fire sesonger med korte episoder, og jeg kan garantere deg at du blir «hooked».

Unge lovende

Unge lovende! Også en NRK serie. Her følger vi Nenne, Elise og Alex som alle er unge, lovende skuespillere, stand-up komikere eller forfattere. Det blir venninnedrama, kjærlighetsintriger og yrkesutfordringer, og vi blir med jentene fra høgskolen og ut i yrkeslivet. Dette er som SKAM for oss over 25, og jeg elsker det! Det er en grunn til at samboeren min har sett denne serien FIRE ganger…

Best før

Over til TV2, Linn Skåber og hennes «Best Før». Dette er helt klart årets «puta-foran-ansiktet» serie, og du får lyst til å hoppe inn i de ulike situasjonene og redde henne – eller be henne holde kjeft. Best Før handler om Linn Skåber og hennes forhold til eksen og hans nye elskerinne. Også her møter vi på yrkesutfordringer og kjærlighetsintriger, men på en mye mindre depressiv måte. Best Før ligger på TV2 Sumo og går over 10 episoder. Jeg hører rykter om at sesong 2 er på vei, og jeg kunne ikke vært mer gira!

Prison break

Det var en løgn. Jeg kunne visst bli mer gira. Prison Break har nemlig kommet med en sesong 5 – og det etter 9 år! Hvorfor de satte igang fengselsserien igjen er et spørsmål jeg gleder meg til å få svar på, og jeg håper vi får møte på en gammel kjenning vi trodde var død. Prison Break handler om politisk korrupsjon, en bror som blir uskyldig dømt til døden og en brainiac-brother som skal føre alle til frihet. Karakterene i serien er velplanlagte, og man blir fort glad i Scofield, Burrows, Sucre, og etterhvert fler. Dette er en serie som passer for begge kjønn, i omtrent alle aldre. Og har du sett det da det gikk på TV i 05-08 så anbefaler jeg deg å se deg på nytt nå som sesong 5 er på skjermen!

Breaking Bad

En annen klassiker er Breaking Bad, som også handler om snille gutter som gjør slemme ting. En lærer får lungekreft og hooker opp med en av sine tidligere studenter som driver med narkotikasalg. Sammen lager de metamfetamin for å tjene nok til livets opphold, Walters sykehusregninger og for å brødfø hans kone og handikappede sønn. Vi blir med en nokså uvanlig familiefar ned i dype narkokjellere, i møter med store karteller og gjennom den ene skumle situasjonen etter den andre. Serien er avsluttet etter fem sesonger, og ligger klart til streaming på Netflix. En skikkelig gutteserie som også kan nytes av oss kvinnfolk!

Desperate Housewives

Vi avslutter med tidenes guilty-pleasure, Frustrerte Fruer! Dette er den eneste serien jeg har kjøpt på DVD, og jeg blir aldri lei. Den er dog evig lang, og går over 8 sesonger med mange, lange episoder i hver sesong. Dette er en serie du tenker passer best for damer i førti-årene, men den er like fantastisk uansett hvilket kjønn eller alder du besitter. Også her går vi gjennom mange kleine episoder og situasjoner. Se for deg et nabolag med fem forskjellige damer i fem forskjellige hus med fem forskjellige forhold til menn. Her får du med deg byttelån av partner, utroskap, sjikanering, mord, kriminalitet, sykdom, brudd og heftig overgangsalder. Denne serien er PERFEKT nå på våren, og jeg anbefaler ALLE å se den! Det beste er avslutningen i sesong 8. Det finnes ingenting som er bedre enn en serie som avslutter verdig med en siste oversikt over hvordan det går med alle karakterene.

Skrevet av: Benedicte Haugaard

Benedicte Haugaard, 25 år fra Drammen. Lever frilanslivet som journalist, fotograf og influencer på sosiale medier. Aktuell med TV-programmet Top Model Scandinavia.
Les flere poster Benedicte har skrevet

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul