Sosiale medier vs. livet

Her om dagen lærte jeg noe nytt på telefonen min, nemlig at man kan sjekke hvor mye tid man har tilbragt på forskjellige apper i løpet av en begrenset tidsperiode. Jeg visste at resultatet kunne være noenlunde overraskende, men at jeg har brukt SÅ mange timer på Snapchat, Instagram og Facebook i løpet av fire dager, det sjokkerte meg! I løpet av fire korte dager har jeg omtrent brukt ett helt døgn på Internett! Og da regner vi ikke med blogging, bilderedigering og frilansjournalistikk på macbooken altså, men sosiale medier: bildedeling, stalking av andre og generell surfing gjennom videoer og facebookstatuser jeg egentlig ikke kunne brydd meg mindre om.

Selvfølgelig gjør jeg mye annet samtidig. Jeg sjekker ofte telefonen mens jeg går tur med hundene, spiser mat, ser på TV eller er på vei til å sove, men det er likevel horribelt mange bortkastede timer, og det ønsker jeg å endre på. Jeg nekter å kaste bort livet mitt på å titte på andres feriebilder, inspirasjonstekster, kaffekopper, antrekk og lunch-bowls. Jeg skal slutte å sjekke facebookstatusene til de jeg bryr meg om, og heller invitere de med på en tur i skogen eller en kaffekopp på torget. Jeg skal la vær å se på kortfilmer på Facebook og Youtube, og heller se en god film med kjæresten min. Jeg skal slutte å kikke på snapstoryen til mennesker jeg ikke vet hvem er – mennesker jeg ikke kjenner, eller som ikke inspirerer eller motiverer meg på noen måte som er positivt for meg og mitt liv.

For hva gjorde vi egentlig før disse smarttelefonene kom? Jo, vi var ute. Vi akte i bakker, vi sto på langrenn i skogen, vi solte oss i hagen, vi grillet og spilte fotball i skolegården etter skoletid. Vi hang! Sammen! Vi pleide å henge i parkene og i byen, og utenfor den lokale matbutikken. Vi var sammen med andre mennesker, ble kjent med flere, var mer utendørs og var mer i bevegelse. Vi hadde det mest sannsynlig morsommere enn det vi har i dag. I dag sitter vi inne. Med skjermene våre. Og vi er livredde når det én gang i skuddåret ringer uanmeldt på døren.

Jeg skal skjerpe meg. Jeg skal bli mer egoistisk og obs på hva jeg faktisk bruker tiden min på. Det bør dere også.

Sosiale medier vs livet

SLIK FINNER DU DEN SKUMLE SANNHETEN:

Åpne innstillinger. Bla deg ned til «batteri». Velg ønsket tidsperiode, og trykk på klokka til høyre. Surprise!

Skrevet av: Benedicte Haugaard

Benedicte Haugaard, 25 år fra Drammen. Lever frilanslivet som journalist, fotograf og influencer på sosiale medier. Aktuell med TV-programmet Top Model Scandinavia.
Les flere poster Benedicte har skrevet

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul