«Jeg dømmer barn basert på navnet»

Katie Hopkins, en britisk spaltist for The Sun, innrømmer i tv showet ”This Morning” at hun dømmer barn basert på navnet deres. Hun lar for eksempel ikke en ”Tyler”, ”Brandon” eller ”Charmaine” være venn med hennes barn som har navn Poppy og India. Katie mener at slike navn hører til arbeider-/lavklassen og det betyr at de er barn som ikke har smarte foreldre og som ikke gjør lekser, er frekke og generelt problembarn.

 

Anna May Mangan, datter av en irsk innvandrer, er helt i mot Katies sterke meninger og mener at hun er en snobb. Hun konfronterer Katie med hvordan hun kan gjøre noe så forferdelig som å stjele sine barns rett til å være venn med hvem de selv ønsker. ”Hele livet handler om snarveier. Å vite et barns navn gir meg nok informasjon til å kjenne til hvordan barnet er… et barn med navn Simon vil som regel alltid være blandet inn i bråk og jeg ønsker ikke at mine barn skal omgås de” svarer Katie.

 

Anna May forteller om at hun selv ikke fikk være med visse barn på grunn av hun var datter av en irsk innvandrer og andre foreldre så ned på familien hennes. Nå er hun meget suksessrik og har flere leger i familien, og lurer på om Katie hadde tillatt å noen gang få hjelp av en lege med navn Tyler eller Charmaine?

 

”De fleste leger og advokater jeg kjenner til heter ikke Charmaine, de er mer Esme eller Eliana som har smarte navn og har da smarte foreldre” sier Katie.

 

Programlederen spør da hvilke navn hun misliker og Katie ramser opp ”Jeg hater navn som fotballspillernavn, årstider som for eksempel Summer, kjendisnavn og barn oppkalt etter geografiske steder som Brooklyn og London”

 

Hun blir da spurt av programlederen ”Heter ikke barnet ditt India?”

 

Katie svarer med et glis ”Jo, men det er ikke knyttet til et sted”.

 

Hva syns du? Hadde du syns det var greit at dine foreldre tenkte sånn eller vært sånn med dine barn?

 

Vil du se hele debatten? SE HER

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul