Eksamenstips fra Bloggerne!

Skrevet av: Maren Eiane

For noen er eksamenstiden allerede i gang, og for andre er den rett rundt hjørnet.
Den fæle perioden der du mister både søvn og et sosialt liv.

Her har vi samlet bloggerne sine beste tips og råd til hvordan du forbereder og gjennomfører eksamen på best mulig måte.

Christina:

christina

Mine beste tips er å ta notater isteden for å lese på hele pensum. Til slutt kan du gule ut det viktigste blant notatene dine, slik at du ikke har for mye å lese på. Husk også å ta regelmessige pauser, hjernen klarer ikke å konsentrere seg aktivt i mer enn 20 min Pausene trenger ikke å være lange, kun noen minutter er nok!

 

Joyce: 

11162196_10205397370087927_5238088628251524302_n

Start med å lage en studieplan før semesteret starter hvor du setter opp hvilke forelesninger du skal delta på, hvor mye av pensum du skal lese hver uke og hvor mye tid du skal bruke på repetisjon hver uke.
Følg planen, og lag ukeplaner hver uke hvor du planlegger hvor mye du skal studere hver dag.
Når du leser eller er på forelesning fokuser kun på studiet og ikke alt annet. Logg gjerne av sosiale medier, og logg av permanent hvert fall den siste uken før eksamen.
Sitt et sted hvor du finner ro. På biblioteket, et grupperom eller dra på hyttetur alene – der har man få distraksjoner og kan jobbe uavbrutt.
Les i intervaller X-antall minutter lesing etterfulgt av X-antall minutter pause.
Bruk farger og ta gode notater i stikkordsform.
Bruk markørtusj når du leser gjennom pensum og noter i margen.

 

Charlotte:

P4190666-800x600

Ta notater i forelesning og begynne å lese i god tid. Gjør notatene dine fargerike det gir en motivasjon og glede fremfor triste notater, hihi! Unn deg noe godt eller fint etter en god lese økt! Gå gjerne på er bibliotek og les, da ser man hvordan andre konsentrere seg og får en motivasjon av det. Dessuten er det ikke noen som distraherer deg (kjærester f.eks. haha). Unn deg pauser mens du leser, veldig viktig! 20 min lesing, 5 min pause!

 

Marie: 

IMG_92261

Kjøp ei fin notatbok, litt nye fargeblyanter og gjør eksamensnotatene fine! Da blir det både gøyere å jobbe med stoffet og lese igjennom etterpå. Et annet tips er å sette små delmål igjennom dagen. Hvis du klarer å jobbe effektivt i 20 min, kan du spise en sjokolade. Klarer du gjennomføre et kapittel, kan du se en episode av en serie du liker, osv osv.. Eller må man bare finne noe å se frem til når eksamensperioden er gjennomført! Sommerferien, nye sommerklær du kan kjøpe deg eller noe annet du gleder deg til! Jobb med gamle eksamensoppgaver, skriv notater og øv på forelesningsmateriale og plutselig er du ferdig og kan klappe deg selv stolt på skulderen! :)

 

Anine:

kiss-960x480

Planlegg dagene godt, og ta pauser underveis, uansett hvor stresset du er. Et besøk på treningssenteret, eller en gå- eller løpetur ute i frisk luft er godt for hodet.

PLUSS: Drikk nok vann og kaffe :D hehe

 

Sandra:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da jeg studerte var voice recording min beste venn! Jeg leste inn all teksten jeg prøvde lære på mobilen/MP3-spilleren, også hørte jeg på opptakene mens jeg gjorde andre ting. Da kan man f.eks studere samtidig som man løper, lager mat, sitter på bussen osv.

 

Synne:

image140-800x924

Jobb med eksamensoppgaver, da vil du huske stoffet mye bedre enn om du bare «pugger». Hjernen prosesserer dypere når du aktivt må gjenkalle stoff istedenfor å bare lese:-)
2. Lag tankekart – og gjerne bruk kartet når du jobber med oppgaver, da er det bare stikkord som hjelper deg videre. Men aller viktigst, gjør det som funker for DEG! Vi er alle forskjellige/lærer forskjellig :)

 

Ellinor:

3PM9605

Løs tidligere eksamensoppgaver. Lag en «jukselapp» som du selvsagt ikke skal ta med  Men å komprimere pensum ned selv på den måten lærer du stoffet på en helt annen måte. Les sammen med andre, og øv på å forklare stoffet til hverandre. Husk IFA, Cola og sjokolade på selve dagen :)

 

Anja:

anja

Mitt tips er å gjøre så mye som mulig som ikke er relatert til eksamen. Som å støvsuge, eller tørke støv på toppen av den hylla som du kjøpte 4 år siden, teste ut yoga for første gang, åpne kjøleskapet 34 ganger mens du magisk håper noe godt har kommet seg inn der siden sist, ta deg en god hvil, gå ut å drikk deg hemningsløs, dø av bakrus, og så. Når alvorets time slår til, gjenoppstår du etter du døde fra bakrus, og inntar zombie tilstand og går på autopilot. Funka for meg. Fikk B. Lykke til.

Koble av og ta pauser er et tips som går igjen hos mange av bloggerne. Altså en perfekt mulighet til å stoppe innom Femelle og dine favorittblogger i eksamenskaoset!

Alle oss i Femelle heier på deg! Lykke til. :)

Skrevet av: Maren Eiane

2 kommentarer om “Eksamenstips fra Bloggerne!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul