Liten leilighet = smarte løsninger

Alle som har bodd i en studioleilighet vet hvor vanskelig det kan være å innrede på en så liten plass. Derfor vil vi nå dele våre fem kreative tips som garantert vil utnytte hver kvadratmeter.

* Kjøp møbler med multifunksjon.
For å utnytte plassen best mulig, bør du absolutt investere i møbler med multifunksjon. For eksempel kan et bord ha en hylle under seg, en sovesofa eller en seng med skuffer under seg til oppbevaring av interiør, bøker osv. Dette er en av de smarteste måtene å innrede et lite studio, så sørg for at du nøye vurderer hvert møbel du kjøper!

* Tenk annerledes.
Husk å alltid være kreativ når du møblerer en liten leilighet. Om du har en kjæreste eller ofte har venner som overnatter, så bør du kanskje heller kjøpe en dobbeltseng istedet for en stor sofa som vil ta opp utrolig mye plass. Eventuelt kan du heller kjøpe et par gode stoler eller som sagt tidligere – investere i en sovesofa.

* Bruk lyse farger.
Mørke, dristige farger som dyp lilla og sterk rosa vil gjøre at rommet ser mindre ut. Det er best å dekorere leiligheten i nøytrale toner – hvit eller off white er et godt valg. Du kan alltids sprite opp med farger i interiøret. Plukk en palett på to til tre komplementære farger og hold deg til dem for en polert utseende – for eksempel sjokolade brun, hvit og turkis ser nydelig ut sammen!

* Kjøp små, lette møbler.
Et gyldent tips er å alltid kjøpe møbler som er enkle å flytte rundt på, for eksempel et lite bort med hjul, eller små puffer som kan gjemmes under et bord og trekkes frem når du har gjester.

Å bo på liten plass betyr automatisk at man må være mer kreativ og smart med tanke på innredning, men det kan også være utrolig fint og komfortabelt. Hvis du tenker å kjøpe eller leie en liten leilighet i en storby, så håper jeg disse tipsene vil hjelpe deg!

Bildekilde: Pinterest

Skrevet av: Reidun Beate S. Hagen

26 år gammel gründer og alenemamma fra Trondheimsområdet.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul