Tips til å organisere skapet ditt

For å organisere skapet ditt, må du sortere gjennom alle klærne for å finne ut hva du egentlig trenger og finne den beste måten å organisere klær og andre eiendeler. Hvis du vil vite hvordan du kan organisere skapet ditt, følg bare disse trinnene:

 

Del 1 av 3: Sortering av klær

 

1. Fjern alle klærne fra skapet. Ta alle klærne og kleshengere ut av hyller eller skuffer i skapet. Brett dem i hauger på gulvet eller på sengen. Dette inkluderer skoene dine også.

 

2. Bestem hvilke klær du vil beholde. Klærne du vil beholde er de klærne som du går med ofte og klær som du ville savne hvis de ikke var i skapet. Hvis du har slitt et bestemt element i den siste uken, måneden, eller enda noen måneder, bør du holde på det så lenge det er sesongmessig hensiktsmessig.

Lag en «behold» haug for klær som du vil beholde og gå med ofte.

 

3. Bestem hvilke klær du vil ta bort for sessongen. Du bør fjerne klær som du ikke vil ha på deg på en stund fordi de ikke er sesongmessig hensiktsmessig. Hvis det er midt på sommeren, kan du fjerne dine vintergensere og skjerf, og om det er midt på vinteren, kan du fjerne dine shorts og sommerkjoler.

Når du er ferdig sortering gjennom de klærne du vil fjerne, legg dem i en plastbøtte. Du kan enten ha dem i den bakerste delen av skapet, under sengen, eller en annen del av hjemmet ditt hvis du har plass.

 

4. Bestem hvilke klær du vil gi bort eller kaste. Dette er det vanskeligste trinnet, og den viktigste. Hvis du vil ha et virkelig organisert skap, så bør målet være å kvitte seg med så mange klesplagg som mulig. Dette betyr ikke at du bør kaste ut dine favorittplagg- det betyr at du bør ta deg tid til å spørre deg selv hvilke klær du faktisk aldri vil bruke igjen.

Hvis du ikke har brukt noe i over et år, og den har ingen affeksjonsverdi, er det på tide å gi den bort.

Hvis du har noen klær som bare er altfor liten, må du slutte å vente på den dagen de vil passe og gi de bort.

Gi bort alle klærne du ikke trenger som er i god stand, eller gi de til en søster eller en venn.

 

5. Rengjør innsiden av skapet. Du bør gjøre dette før du setter klærne tilbake. Støvsug eller vask veggene, tørk veggene ned med all-purpose vaskemidler, og fei bort noen spindelvev som kan ha samlet seg der.

Hvis du ønsker å gjøre noen endringer, for eksempel male skapet inne i en annen farge eller legge til og fjerne noen hyller, gjør det nå.

 

 

Del 2 av 3: Organisere klærne i klesskapet ditt

 

1. Heng opp klærne og organiser dem. Prøv å henge opp så mye av klærne dine som du kan. Dette vil gjøre det lettere for deg å finne klær og for å spare plass. Du bør ikke bare henge opp klærne dine, men du bør også organisere dem på en spesiell måte slik at du enkelt kan finne dem når du trenger det. Her er noen måter å organisere de klærne du henge opp:

– Organiser klærne etter type. Du kan skille singleter, skjorter, bukser, skjørt og kjoler.

– Organiser arbeids- og hverdagsklær hver for seg. Skille arbeidsklær fra uformelle klær slik at du enkelt kan kle deg til jobb i morgen.

– Organiser klærne dine etter hvor ofte du bruker dem. Du kan velge hvilken som helst metode for organisasjon, men heng opp noen viktige elementer, som din favoritt hettegenser på det mest tilgjengelige stedet.

Hvis du virkelig ønsker å gå opp et hakk, kan du bruke forskjellige farget kleshengere for å markere en annen type klær. For eksempel kan du henge topper på rosa kleshengere, eller dine arbeidsklær på grønne kleshengere.

Du kan også tenke på å installere en annen stang til å henge opp ekstra klær.

 

2. Sett de overflødige klærne i andre deler av skapet. Når du har hengt opp alle klærne passer, bør du finne andre deler av skapet for å oppbevare resten av klærne. Klærne som du putter i binger bør brukes sjeldnere enn de klærne du henge opp, eller det bør være klær som ikke trenger å bli hengt opp, som dine treningsklær. Her er noen ideer:

Ikke kast bort plassen under hvor klærne dine henger. Sett noen plastkasser med klær under de hengende klærne.

Hvis du har plass til en kommode, vurder å sette en i skapet. Det vil spare deg for tid og rom.

Hvis du har overhead plass, få mest mulig ut av det. Bruk den til å oppbevare store gensere og andre ting som er stort og lett å få øye på.

 

3. Organiser dine sko. Skoene dine kan ta opp mye av plassen i skapet, så når du har valgt hvilke sko du vil beholde, er det viktig å få mest mulig ut av plassen ved å oppbevare dem på en mest mulig organisert og effektiv måte. Her er noen måter å organisere skoene i skapet:

– Organisere dem etter type. Skille mellom fest sko, sandaler og støvler.

– Organisere dem etter hvor ofte du bruker dem. Hold på din favoritt par støvler, flip-flops eller joggesko med den enkleste tilgangen.

– Invester i en skohylle og plasser den i skapet ditt. Dette vil gjøre det mye enklere å finne de skoene du vil.

– Prøv å oppbevare dine sko i overhead plass. Dette er en annen enkel måte å spare plass.

 

Del 3 av 3: Organisere resten av klesskapet

 

1. Organiser noen esker i skapet. Hvis skapet er stor nok, så er det sannsynlig at du har oppbevart andre ting enn klær i den, for eksempel store esker fylt med minner, gamle fotoalbum ting, og CDer du ikke har hørt på ti år. For å fullføre organiseringen av skapet ditt, bør du gå gjennom disse gamle eskene for å se hva du bør beholde og hva du bør kaste. Her er hvordan du gjør det:

– Kvitte deg med noen papirer eller ting du har holdt i over et år som ikke har noen affeksjonsverdi.

– Konsolidere eskene for å spare skapplass. Hvis det er allerede trangt i skapet, vurder å sette noen av tingene et annet sted, for eksempel å sette den gamle skoleboken på bunnen av bokhyllen din.

– Hvis du har brukt pappesker, bytte dem for plastbøtter. De vil vare lenger og vil være mer visuelt tiltalende.

– Merke eskene slik at du vet hva som er i dem neste gang du flytter eller organisere tingene dine på nytt.

 

2. Ta deg tid til å gå gjennom noen ekstra ting i skapet for å være sikker på at du fortsatt trenger dem, og at skapet er virkelig den beste plassen for dem. Her er noen eksempler:

– Hvis du finner noen håndklær, sengetøy, eller tepper, sett dem et annet sted.

– Sørg for at alle de andre tingene du finner hører hjemme i skapet og ikke et annet sted av ditt hjem. For eksempel, hvis du finner en eske med lyspærer eller en boks med tegneserier, spør deg selv om disse elementene ikke ville være mer logisk organisert andre steder.

 

3. Gjør skapet mer visuelt tiltalende. Slå kreativiteten løs og tenke på måter å legge glede til rutinen for å få kle på deg og se gjennom skapet ditt hver dag. Hvis du bruker mer tid på å få skapet til å se bra ut, vil det være mindre sannsynlig at du lar den bli rotete i fremtiden.

kilde: Wikihow

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul