Kjendiser som har mistet livet i bilulykke

Ulykker skjer hver dag, og det inkluderer også kjendiser.
Paul Walker er nok ikke den eneste stjernen som har mistet livet på veien. Her er en liste av andre kjente personer som har gått bort som følge av bilkrasj.

 

2011-06-20-ryan_dunn

Ryan Dunn (1977 – 2011)

Dunn, kjent for hans deltakelse i serien «Jackass», døde 20 juni 2011 da han krasjet sin 2007 Porsche 911 GT3 i 209 km/t. Ulykken resulterte i en heftig krasj som drepte både Dunn og hans passasjer. Hans bil kolliderte med et rekkverk, krasjet i skogen og fløy av veien mens han kjørte til hans hjem i West Goshen, Pennsylvania Dette skal ha skjedd etter en natt ute i en bar med venner.

 

Cliff-cliff-burton-32479975-800-539

Cliff Burton (1962 – 1986)

Metallica var på toppen i 1986, og hadde nettopp signert sin første store kontrakt for å slippe sitt gjennombrudds album. Men bandet fikk et knusende slag etter bassist Cliff Burton døde i en bussulykke mens bandet kjørte utenlands. I de tidlige morgentimer 27 september 1986, ble bandmedlemmene vekket brått da bussen begynte å kjøre fra side til side. Sjåføren fortalte senere myndigheter at han mistet kontrollen over bussen etter å ha truffet en lapp av is. Bussen kjørte av veien og ble snudd på siden, og Burton – som hadde sovet i den foretrukne øverste køya – ble kastet gjennom vinduet. Da bussen falt ned, landet den på toppen av den 24 år gamle musikeren. Det ble gjort forsøk for å redde ham fra under bussen ved å løfte bussen med et kran, men kranen sklei, og bussen krasjet ned på toppen av Burton enda en gang. Bandmedlemmer og tilskuere har gitt ulike beretninger om hvorvidt Burton døde på første slag eller når bussen kom ned igjen, men den lovende unge stjernen døde på stedet.

 

Jayne_Mansfield

Jayne Mansfield (1933 – 1967)

Den blonde «bombshell» Hollywood skuespilleren, Jayne Mansfield, døde momentant i 1967 da bilen der hun satt i treffer baksiden av en lastebil øst for New Orleans, Louisiana. Mansfield hadde vært på vei til New Orleans fra Biloxi, Mississippi, fra en lokal nattklubb; hun hadde en TV-opptreden planlagt neste dag. En sjåfør kjørte Mansfield og hennes advokat, Samuel S. Brody, sammen med tre av hennes barn. På en mørk strekning av veien, akkurat da lastebilen nærmet seg traff de lastebilen bakfra. Mansfield, Harrison og Brody ble alle drept i ulykken. Åtte år gamle Mickey, seks år gammel Zoltan og tre år gamle Marie, hadde tydeligvis vært sovende i baksetet; de ble skadet, men overlevde.

 

j-p-l-k-painting-one

Jackson Pollock (1912 – 1956)

11. august 1956, døde Pollock i en bilulykke i hans Oldsmobile cabriolet av kjøring under påvirkning av alkohol. En av passasjerene, Edith Metzger, ble også drept i ulykken, som skjedde mindre enn en mil unna Pollocks hjem. Den andre passasjeren, Ruth Kligman, en kunstner og Pollocks elskerinne, overlevde.

 

Grace Kelly (1929 – 1982)

Prinsesse Grace døde 14 september 1982 etter en tragisk bilulykke på vindfulle veier hvor hun kjørte hjem til palasset i Monaco. Hun kjørte sammen med sin datter, som overlevde. Selv i en alder før sosiale medier og til og med internett, ble nyheten om prinsesse Graces død spredt rundt hvor folk overalt følte sjokk og vantro.
Til syvende og sist ble det fastslått at prinsesse Grace døde av en hjerneblødning – et slag som hindret hennes evne til å manøvrere bilen.

 

7593778

Prinsesse Diana (1961 – 1997)

Den 31. august 1997 døde Diana, prinsesse av Wales som følge av skader påført i en bilulykke i Pont de l’Alma veitunnel i Paris, Frankrike. Hennes kjæreste, Dodi Fayed, og sjåføren Henri Paul, ble erklært død på stedet; livvakten av Diana og Dodi, Trevor Rees-Jones, var den eneste overlevende. Selv om media skyldte på paparazziene som fulgte etter bilen, viste en 18-måneders fransk rettslig undersøkelse at ulykken ble forårsaket av Paul, som mistet kontrollen over bilen i høy hastighet i fylla.

 

Kilde:
Mojo.com
Hollywoodreporter.com
Ultimateclassicrock.com
History.com
Beyondgracekelly.com

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul