Vinnerne av årets AMA

Søndag 20.11.2011 var det igjen tid for årets American Music Awards 2011, og showet ble sendt live.

Artister som deltok var blant annet Chris Brown, som var nominert i to kategorier, nemlig Soul/rythm & blues music, Favorite male artist og favorite album. Justin Bieber som var nominert i pop or rock music: favorite male artist. Andre artister var blant annet Katy Perry, Maroon 5 og Nicki Minaj.

Artist of the year
I kategorien artist of the year sto det mange sterke kandidater, blant disse Katy Perry, Adele, Taylor Swift, Lady Gaga og Lil Wayne. Jentene dominerte helt klart, og det var den vakre og ikke minst flinke Taylor Swift som stakk av med prisen. Og hun var helt klart overrasket!

Sprint new artist of the year
I sprint new artist of the year kategorien var det blant annet The Band Perry, Wiz Khalifa og Hot Chelle Rae som var nominert, hvor sistnevnte stakk av med prisen.

Special Achievement
Denne prisen gikk ikke til noen andre enn Katy Perry. Katy Perry har utmerket seg sterk med den siste plata, og hadde fem #1 singler på samme album! Hun er den første kvinnelige artisten i historien som har klart dette.

Pop or Rock Music

Favorite Male Artist
I denne kategorien var det kun tre nominerte, og det er tre forskjellige men sterke artister. De nominerte var Pitbull, Justin Bieber og Bruno Mars. I denne kategorien var det ingen ringere enn Bruno Mars som stakk av med prisen.

Favorite female artist
Lady Gaga, Katy Perry og Adele var nominert i denne kategorien, og det var den stort beundringsverdige Adele som stakk av med prisen. Vel fortjent!

Favorite band, duo or group
Her var det også vidt forskjellige artister som var nominert, disse var LMFAO, One Republic og Maroon 5. Hvor Maroon 5 etter et skikkelig comeback stakk av med prisen.

Favorite album
Det er et album som virkelig har fått mye oppmerksomhet det året her, og prisen var vel fortjent. Av de nominerte: Rihanna med albumet Loud, Adele med albumet 21 og Lady Gaga med albumet Born this way – så var det Adele med albumet 21 som vant prisen.

Country Music

Favorite male artist
De nominerte var Jason Aldean, Brad Paisley og Blake Shelton, og selv om Brad Paisley har hatt et bra år, så var det likevel Blake Shelton som vant prisen.

Favorite female artist
Trenger man i det hele tatt skrive noe på den her? De nominerte var Sara Evans, Miranda Lambert og Taylor Swift – vinneren av prisen var selvfølgelig Taylor Swift.

Favorite band, duo or group
I denne kategorien fikk Lady Antebellum prisen over både The band perry og Zac Brown Band.

Favorite album
Det er ingen tvil om hvem som dominerer av jentene i Country sjangeren, vinneren av denne prisen ble selvsagt Taylor Swift med albumet Speak now.

Andre prisvinnere innen andre sjangere var:
Innen rap var det Nicki Minaj som vant Favorite artist og favorite album med albumet Pink Friday.

Innen soul/ rhythm & blues music var det Usher som stakk av med prisen for Favorite male artist, mens Favorite female artist ble Beyoncé, og Rihanna fikk prisen Favorite album for sitt album Loud.

Favorite artist i alternative rock music ble Foo Fighters, Favorite artist I adult contemporary music ble Adele, Favorite artist i Latin music ble ingen andre enn Jennifer Lopez og innen contemporary inspirational music stakk Casting Crowns av med prisen for Favorite artist.

Kilde: Info hentet fra abc.com
Bildekilde: Getty

Skrevet av: Toyni

Toyni er en ambisiøs og engasjert jente på 22 år, som liker å fordrive tiden med å skrive. Liker å lese, og har et stort ønske om å gi ut egen bok. «Make your dreams come true» er et motto hun velger å leve etter. Ellers blogger hun på http://ifyoucandream.blogg.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul