Feist er tilbake

Det har vært stille rundt Feist. Nå er hun tilbake med albumet Metal.

For mange er hun mest kjent fra indiegruppen Broken Social Scene. Karrieren som soloartist startet heller dårlig med albumet Monarch (Lay your jewelled head down), men tok seg fort opp igjen med The Reminder i 2007. Hennes siste album, Metal, viser at suksessen går bare oppover.

En intim plate

Følelsen av å sitte på en liten pub, med artisten rett foran deg, dukker opp i det albumet blir spilt. Albumet Metal utstråler intimitet og personlighet.

– Du kan synge en sang å ikke føle det. Men når du føler en sang, og du var ærlig i teksten, eller så ærlig som du kunne være på det tidspunktet, holder det deg oppfrisket, sa hun i et intervju med New York Times.

Den kanadiske artisten fokuserer mye på sin egen stemme og kassegitaren. Følelsen av en stor artist som går tilbake til start. Og kanskje var det nettopp slik det skjedde.

– Jeg spilte for et større publikum enn jeg kunne tenke meg. Og jeg ble litt døv, emosjonelt døv, fortalte hun videre i intervjuet.

Etter dette planla artisten å ta et år pause. Ett år ble til to. Men da hun oppdaget at en av hennes gitarer var dekket i støv, forrandret det hele seg og et album ble til. Noe fansen gledet seg til. Lykken ble enda større da albumet endelig var klart, da Feist, eller Leslie Feist som hun egentlig heter, la ut albumet for gratis streeming på hjemmesiden hennes.

Turnéen klar

Med plateslipp, følger en lengre turne. Feist starter i Nederland allerede 15. oktober og stopper ikke før 6. desember i hjemlandet, Canada. Det er ikke blitt annonsert noen konserter i Norge.

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul