Gir ut album etter Amys død

I en alder av 27 døde Amy Winehouse av alkoholforgiftning. Nå blir tidligere uhørte låter samlet til hennes tredje album, Lioness: hidden treasures.

Albumet er en samling av tidligere låter som fansen aldri har hørt. Ifølge hjemmesiden, vil noen låter være helt nye, mens andre er en annen versjon enn tidligere hørt. Lioness: hidden treasures slippes den 5. desember.

Aldri samme versjon
På Winehouse sin offisielle side, forteller en pressemelding at tanken kom fra produsenter og musikere som har jobbet tett med artisten. Blant annet skal produsentene Mark Ronson og Salaam Remi brukt mye tid på å høre gjennom innspillingene hennes.


– «Det var sagt av alle som jobbet med Amy, at hun aldri sang eller spilte en låte på samme måte. Det ble fort klart for Salaam og Mark at de hadde en samling av låter som fortjente å bli hørt, en samling av låter som var et passende testament til Amy som artist og som deres venn,» står det skrevet på hjemmesiden.

Albumet er et samarbeid med Amys familie, manager og plateselskapet Island Records.

The 27 club
S
pekulasjonene rundt Amy Winehouse dødsfall var mange. I oktober ble det bekreftet av sangerinnen døde av alkoholforgiftning. Fire år tidligere ble det avslørt at Winehouse slet med både rusmisbruk, spiseforstyrrelse og depresjon. I en alder av 27 år, gikk hun bort, og ble dermed medlem av «The 27 club», også referert til som «the curse of 27». 
Gruppen består av kjente og populære musikere som alle døde i en alder av 27 år, og som har levd en såkalt «rock and roll livsstil». Gruppen består av personer som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain og nå også Amy Winehouse.

Lioness: hidden treasures

Albumet vil bestå av 12 låter. Hjemmesiden skriver følgende om hver av låtene:

Our Day Will Come (Reggae Version) – reggaeversjon av klassisk 60-talls doo wop-låt produsert av Salaam Remi. Låten ble spilt inn i mai 2002.

Between The Cheats – En ny låt fra Amy som ble spilt inn i London, mai 2008. Produsert av Salaam Remi.

Tears Dry – Orginalt skrevet av Amy som en ballade. En innspilling hun gjorde i november 2005 i Miami med Salaam. En up tempo utgave finnes på Back to Black.

Wake Up Alone – Den første låten spilt inn for Back to Black. Låten ble spilt inn på ett opptak i mars 2006 av Paul O’Duffy.

Will You Still Love Me Tomorrow – Amys vakre tolkning av Carole Kings skriftlige Shirelles klassiker. Produsert av Mark Ronson og spilt inn i september 2004.

Valerie – En av Amys jukebox favoritter. Dette er en roligere versjon enn låten på Back to Black. Spilt inn i desember 2006.

Like Smoke feat. NAS – Amy og Nas ble gode venner etter at Amy nevnte New York rapperen på Back to Blacks «Me and Mr & Jones». Produsert av Salaam Remi og spilt inn i mai 2008.

The Girl From Ipanema – Den første låten 18 år gamle Amy sang da hun dro for første gang til Miami for å spille inn med Salaam i mai 2002.

Halftime – Amy hadde snakket med Ahmir «Questlove» Thomson (the Roots) om å jobbe sammen. Halftime er en låt Amy og Salaam har jobbet på siden the Frank Session. Resultatet er vakkert. Spilt inn i August 2002.

Best Friends – Produsert av Salaam Remi. Trolig den første låten som tidlig Amy-fans kan ha hørt. Spilt inn i februar 2003.

Body & Soul feat. Tony Bennett – Cover av 30-talls jazzstandard med Tony Bennett. Spilt inn i Abbey Road Studios London i mars 2011 og produsert av Phil Ramone. Amy’s siste studio innspilling.

A Song For You – Hjerteskjærende og emosjonell versjon av klassikkeren Leon Russel som er gjort kjent av Donny Hathaway. Hathaway var Amy’s favorittartist og låten ble spilt inn på et forsøk. Bare Amy og hennes gitar hjemme i London i løpet av våren 2009 når hun kjempet mot hennes demoner. Produsert av Salaam Remi.

Bildekilde: Getty

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

2 kommentarer om “Gir ut album etter Amys død

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul