Hozier står opp for domestic violence

Skrevet av: Anita Fosen

For Valentines Day i år publiserte Hozier en ny musikkvideo til sangen ”Cherry Wine”. Låten handler om vold i hjemmet, og gjennom musikkvideoen håper han å skape oppmerksomhet rundt temaet.

hozier-violence

Hozier har startet opp kampanjen #faceuptodomesticviolence, og på hjemmesiden hans skriver han at han og hans plateselskap kommer til å donere inntektene fra nedlastning av denne singelen, utgitt 12. februar, til en rekke internasjonale og innenlandske veldedige organisasjoner som gir støtte til ofre og overlevende fra vold.

Om temaet sier Hozier selv “vold i hjemmet er et pågående problem i vårt samfunn, statistikkene er sjokkerende og effektene ødelegger hele familier, lokalsamfunn og generasjoner” (sitat oversatt fra engelsk).

Låten Cherry Wine ble skrevet av Hozier fra perspektivet til en mann i et mishandlingsforhold. Sangteksten gir et unikt innblikk inn i forholdet, og skinner et lys på «rettferdiggjørelsen» ofte foreviget i disse forholdene.

I musikkvideoen ser vi Oscar-nominerte Saoirse Ronan og Vikings-skuespiller Moe Dunford spille ut et mishandlingsforhold.

Se musikkvideoen her:

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul