– Jeg elsker det!

Silja Dyngeland har drevet med musikk så lenge hun kan huske. Til våren kommer debutalbumet.

Til tross for en tøff bransje, er ikke artisten skremt. Med stå-på-vilje og god hjelp fra mennesker rundt seg, er Dyngeland klar for musikklivet.

– Bransjen er ganske tøff, men det er jeg og. Jeg tåler en utfordring, forteller hun.

Hardt arbeid
Artisten legger ikke skjul på at det kreves mye av henne.

– Som usignert artist har jeg måtte jobbe hardt for å nå dit jeg er nå. Jeg har hatt god støtte rundt meg, og gode, hjelpsomme mennesker som har gitt av sin dyrebare tid til å gi meg tips og råd, designe coveret mitt, mekke musikkvideoer, ta pressebilder og designe plakater. Det setter jeg utrolig pris på, forklarer hun.

Til tross for utfordringene i bransjen, er det musikk hun har lyst å leve på.

– Jeg har lyst å leve av å spille for folk, mekke låter og selge musikken min! Det er det jeg satser på og håper på å få gjøre nå! Jeg elsker jo det!

Vinylsingel på vei
Silja vokste opp i et musikalsk hjem. Faren er jazzpianist og kantor, mens moren er jazz- og klassisk sanger. Da Silja var 12 år gammel, tok hun fram gitaren. Nå har bergensjenten akkurat har spilt inn en 7” vinylsingel i sammarbeid med produseten Kato Ådland. Coveret har hennes venn, Alexander Kvamme, laget.

– Den heter Tensed Situaton, Silja Dyngeland og jeg håper den er ute for salg før jul.

Musikken hennes beveger seg innenfor indiepop og singer/songwriter sjangrene, med melodiøse låter med litt naivt innhold, ifølge artisten selv.

– Det handler om små saker og ting jeg opplever. Noen av låtene jeg har skrevet er satt litt på spissen, eller på en teatralsk måte, mens andre er litt mer av den selvkritiske tonen. Ellers blir den en del kjærlighetshistorier, forklarer artisten.

Silja forteller at hun ofte finner inspirasjon fra hverdagen, stemninger, små situasjoner og hendelser som oppstår.

– Ellers henter jeg masse inspirasjon fra livet, kjærligheten, vennskap og været. Jeg er en ganske værsyk person.

Bildekilde: nrk.no

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul