Dette må du vite om Emoji filmen

Tenk deg hvor mange av oss som går gjennom livet og prøver å finne ut hvem vi er som person og hva vi skal gjøre med livene våre. I denne filmen møter du en emoji som ikke vet hva han skal symbolisere, noe mange av oss kan forstå. I emojiverden så har nemlig alle symboler en mening, og det er viktig å vite hva man symboliserer, ettersom det jo definerer en emoji.

Emojifilmen: en omtale

Filmen handler om Anton som er et symbol, men han har ikke bare en eneste betydning, han kan nemlig gi uttrykk for mange forskjellige følelser og tilstander. Og dette selv om han bare er en veldig enkel «meh». Anton ønsker å finne ut hva som er hans helt spesielle utrykk, hvor hen han passer i emojiverden, for akkurat nå er han bare et utskudd som ikke vet hvem han er. Han legger ut på en jakt for å finne ut hvordan han skal bli en enkel emoji som har en betydning og som alle kan skjønne betydningen av når de ser han.

Om filmen

Denne filmen kom i 2017 og er en ren animasjonsfilm som omhandler symboler vi alle forholder oss til hver eneste dag i sosiale medier, nemlig emojiene. Handlingen er lagt til en digital by i en tenårings telefon, og byen heter Textopolis. Det viser seg snart at de som driver text senteret i denne byen mener at han er en feil og at han derfor bør slettes. Dette fører til at han blir jaktet på mens han prøver å finne ut hvor han faktisk hører hjemme.

Filmen har selvfølgelig bygget opp en franchise og har hatt samarbeid med for eksempel McDonalds om leker i Happy Meal.

Cast og crew

Filmen er regissert av Anthony Leondis, som for øvrig også har skrevet manuset sammen med Eric Siegel. Leondis er ganske uskrevet blad i Hollywood foreløpig, så vi får jo håpe at hans karriere går en vei nå og det er oppover. Det som er litt sært er at han har fått med seg en god del bra skuespillere på laget, deriblant Patrick Stewart, James Corden og T.J Miller.

Men i Norge skal det selvfølgelig være norske stemmer og disse står blant andre Mikkel Niva, Kristoffer Olsen, Christel Blunck, Rigmor Galtung, Rune Andersen, Kåre Conradi, Cathrien Bang Norum, Tarjei Sandvik Moe og Maria Mena for. Det er også en del kjendiser fra sosiale medier i Norge som har stemmer, deriblant Herman Dahl. Prebz & Dennis, Noobwork, Kattekrp, Herman Flesvig, Morten Hegseth og Vegard Harm.


Hva sier folk om filmen

Når det kommer til kritikere sine meninger om denne filmen så er det generelt sett ekstremt lave karakterer som gis. Ser man på IMDB så har filmen fått en stjerne, så vidt det er. På Filmweb har den fått 4,5 stjerner av 10. Den har slått an blant barn ser det ut til, men ellers er dommen ganske knusende. Noe av det som trekkes frem er dårlig og ikke minst kjedelig plot. Filmen skal være kjedelig og ikke morsom i det hele tatt ifølge enkelte kritikere. Det er med andre ord 1.5 timer av livet ditt som du ikke får tilbake.

For voksne er nok dette her en kjedelig film som egentlig ser ut til å passe best på barne-tv kl 18.00. Men det er nå en gang sånn at man kan ikke si noe om en film før man faktisk har sett den, selv om det er veldig lett å forhåndsdømme denne her basert på den ekstremt dårlige tilbakemeldingen. Filmen hadde premiere her i Norge den 25 august 2017, og den er nok ute på dvd/bluray i tide til julerushet. Det er nå en gang sånn at alle som lager film gjerne vil tjene mest mulig på produksjonen, så selv om det ikke finnes noen utgivelsesdato enda er den nok rett rundt hjørnet.

 

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul