Stilsikker sangfugl

Vi har tatt en prat med den Bergensk-filippinske sangeren Myrna Braza.

I 2009 debuterte hun med albumet «Free as a bird», og har siden den tid blitt en godt etablert artist innen det norske soulmiljøet. Musikken hennes kan beskrives som soul med med hint fra funk, jazz, blues, RnB og pop-sjangeren. I fjor sommer stod hun på scenen på Norwegian wood, men ble kjent for alvor da hun var å se på TV skjermen i Det Store Korslaget på TV2 tidligere i år. I tillegg til å ha ett stort musikktalent, kan også denne dama det å kle seg.

Myrna beskriver stilen som ganske enkelt.

– «Jeg har en klassisk stil, og går nesten alltid i hæler. Og så elsker jeg gensere og topper som sitter litt løst, men som gjerne viser en skulder – det er både avslappet og lekkert på én gang.»

Videre forteller hun også at hun liker klær med en liten vri, som har noe unikt ved seg, og klær som er tidløse, og ellers med årene har hun blitt mer og mer interessert i god kvalitet. Myrna følger med på moten, men kler seg helst i det hun føler seg vel og fin i, fremfor å følge moten slavisk.

Kjekt med stylist
Myrna bruker som regel en stylist når hun skal finne antrekk til opptredener. Hun har alltid hatt en naturlig lidenskap for klær og mote, og finner gjerne antrekk til seg selv, men velger å bruke en stylist fordi hun synes det er kjekt å få innspill på hva som funker bra, hva som er det siste nye, og også fordi det er gøy!

– «Liv (innehaver av den nye butikken i Bergen som heter Nouvel) er som regel den som hjelper meg å sette sammen antrekk. Hun kjenner også stilen min godt og vet hva som er «meg». Ellers bruker jeg i tillegg en hårstylist i forbindelse med opptredener. Sabrina fra Raah Frisør og Alexander Woll fra Ramm har stylet håret mitt ved flere anledninger. Hår og makeup (jeg sminker meg selv) er prikken over i’en, og er noe jeg syns man også burde planlegge når man velger antrekk til scenen.»

Sliter ikke med å finne inspirasjon
Artisten bruker ofte musikken som en form for dagbok og skriver som regel tekster basert på sine egne, men også andres opplevelser. Hun sier selv at hun merker at hun blir veldig inspirert av følelser, og skriver ofte om hva hun selv har lært i livet, eller tanker og følelser hun har rundt situasjoner. Men hun blir også inspirert av ord og setninger, dikt, og mange ganger kan ett ord resultere i en hel tekst!

– «Jeg blir ellers veldig inspirert når jeg hører musikk som virkelig treffer og setter seg, og da får jeg lysten til å skrive noe jeg også, som betyr noe, både for meg selv og andre, noe som er sjelfullt og tidløst,» forteller hun.

Vokste opp med musikk

– «Jeg har stått på scenen siden jeg var 7 år gammel, og alltid visst innerst inne at livet skulle innebære musikk.»

Da Myrna var 13 skjønte hun at det var artist hun skulle bli, men at det også innebar å skrive musikken sin selv. Da hun var 15 overbeviste hun seg selv om at en musikk karriere var mulig å oppnå hvis hun bare jobbet for det. Ett mål hun satte seg den gangen var å slippe sin første soloplate innen fylte 25 år. Og det gjorde hun også!

– «Jeg tror mange hadde blitt overrasket hvis jeg hadde satset på noe annet i livet enn musikk. Så naturlig ligger det for meg.»

Mixer dyrt og billig
Når det kommer til shopping handler hun for det meste på Nouvel, og er ekstra glad i merket Designers Remix, skoene fra Maggie Wonka og buksene fra James Jeans! Ellers handler hun på Benetton, Gina Tricot, Herskap & Tjenere, Bik Bok, H&M og andre kjedebutikker. På nettet handler Myrna nesten bare på Nelly.com.

Den stilsikre sangfuglen har mange favoritter i klesskapet, men siden det nå er blitt høst og kaldere ute sverger hun til den grå Twin Set-genseren sin, som er 100% ull. Genseren har armer som du kan tre på eller av hvis det blir ekstra kjølig eller altfor varmt. Myrna er så glad i den at hun har brukt den på scenen, men bruker den selvfølgelig mest til hverdags.

God venninne av kjente motebloggere

Myrna følger to motebloggere fra Bergen, og begge er blogger hun anbefaler på det sterkeste, fordi begge er fantastiske mennesker, og det de skriver om er lidenskapelig og interessant, i tillegg til at de tør å la oss bli kjent med dem, uten å være altfor personlig, noe hun synes er viktig.

– «Liselinn, er en god venninne av meg. Hun er en sjeldent dyktig fotograf som jeg har samarbeidet med ved flere anledninger. Hun blogger om mote i samarbeid med Bergensavisen, og har en eksepsjonelt god smak i klær og accessoirer og tør å prøve ut nye stiler, og fokuserer på gode bilder.

Karin er også en venninne av meg, og hun blogger om mote, interiør, skjønnhet og livsstil. Hun har utrolig god smak, og har fantastiske give-aways til sine lesere hele tiden, og er like varm og ekte som hun virker i bloggen sin!»

Hjemmesiden til Myrna: www.myrnabraza.no

Fotograf: Liselinn Woll Sigvaldsen

Skrevet av: Mette

Mette er ei jente på 24 år som er utdannet Motekonsulent fra Utdanningshuset i Oslo. Skrive er noe hun elsker. Hun er lidenskapelig opptatt av mote og hun kommer til å skrive artikler rundt dette, men også om kunst, musikk og intervjuer med diverse personer hun finner inspirerende.

2 kommentarer om “Stilsikker sangfugl

  1. Er så heldig at jeg kjenner Myrna. Hun er helt fantastisk, hun synger som en engel og er like koselig. Hun setter pris på fansen sin og vi ser at hun elsker det hun gjør! Myrna er fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul