Stine Wingsternes fra Norsk Tiger etablere seg som soloartisten lillestine

Foto: Cecilie Bannow

Den bergensbaserte rapartisten lilleStine har bakgrunn fra band som Norsk Tiger og Mama Computer, og etablerer seg nå også som soloartist. Singelen «Alle vet» er hennes første soloutgivelse laget i samarbeid med produsentene Pieces of Juno og SVANI.

LilleStine skriver om det som setter sterke følelser i sving hos seg selv, alt hun ikke har fått utløp for gjennom annet enn å skrive om det. Noe selvsentrert, men resultatet er evig menneskelig. Det er både tunge beats med lette topper og vokal i velkjent Bergensstil.

Den første figuren i musikken på «Alle vet» trykket på 16 knapper i hjernen min, og ut kom poesi, filosofi og drittslenging om nabolaget mitt, sier Stine selv om låta.

Tekstene og vokalen til lilleStine kom til etter at hun satt på loftet sitt, ensom og desillusjonert,
med dårlig samvittighet. Hun hadde aldri trodd hun kom til å skrive til slike beats, men de slo fra seg på en måte som rørte og hadde et mørke som appellerte til henne selv.

Med seg på låta har hun hele det kreativet kollektivet i KOSO som kor, ekstra backup fra Karin Park og Stines egen Bergens-squad.

KOSO er et nyoppstartet plateselskap som skal gi ut musikk laget av kvinner. Vårt mål er å fremme kvinnelig talent i alle instanser av en plateproduksjon; fra låtutvikling og fremføring til produksjon, miks og mastering.

Her kan du høre låta.

13243957_1782415898656899_3957889827353687591_o-2

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul