5 NRK-serier du må se

Har du gått glipp av NRKs suksesserier? Da kan du rigge deg til foran TV-skjermen de gjenværende dagene av påskeferien!

 

Skam

Skam startet høsten 2015, og raskt etter var serien på alles lepper – uten noen form for promotering fra NRK. I serien følger vi livet til en gjeng elever ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo, og hver sesong har fulgt en ny hovedperson. Den velskrevne serien, som i utgangspunktet er rettet mot tenåringer, har fans i alle aldre – takket være både karakterene og tematikken. Nå er ungdomsserien i gang med sin fjerde og siste sesong – og hovedpersonen denne gang er Sana Bakkoush. Hennes historie trenger vi!

Nye episoder sendes fredager på NRK 3, men serien kan også følges i «real time» (med ekstramateriale) på skam.p3.no.

 

Unge lovende

Høsten 2015 startet også Unge lovende, en dramaserie som følger de tre venninnene Elise, Alex og Nenne. De er alle kreative jenter i 20-årene som prøver å følge drømmene sine. Serien – som har blitt sammenlignet med «Girls» – skildrer jentenes oppturer og nedturer, og er lett å kjenne seg igjen i.

Serien består foreløpig av to sesonger på 6 episoder hver. Sesong 2 ble sluppet i januar, og det er bekreftet at en tredje sesong vil komme.

 

Stemmene i hodet

Stemmene i hodet følger tre unge mennesker som alle har, eller har hatt, en schizofreni-diagnose. Serien skildrer livet på institusjon, forsøk på å klare og stå på egne ben, og ikke minst psykoser.

 

Flukt

I vinterens snakkis, dokumentarserien Flukt, gir Leo Ajkic et innblikk i livet til mennesker som er på flukt. Han møter blant annet syriske flyktninger, er med på redningsaksjon på Middelhavet, møter innvandringsmotstandere, og besøker Lesvos. Gjennom seriens fem episoder forsøker Ajkic å skape forståelse og gi et bidrag til innvandringsdebatten, og han forteller også om hvordan han opplevde å komme fra Bosnia til Norge på 90-tallet.

 

Innafor

Innafor utforsker programleder Emma Clare Gabrielsen fenomener som utfordrer dagens unge. Intimkirurgi, seksuell frigjøring, prestasjonsdop, og åpenhet omkring psykisk helse er temaene som tas opp i seriens fire episoder.

 

(Og dersom du har prestert å gå glipp av Valkyrien og Nobel, så må du selvfølgelig se dem også.)

Alle foto: NRK

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul