10 utfordringer et forhold må igjennom

Forholdet går opp og ned, fram og tilbake. Her er utfordringene alle par må gjennom.

 

1. Sjalusi

Enten man ønsker å innrømme det eller ei – vi sitter alle og ruger på en liten usikkerhet. Det viktigste her er å svelge den, smile og ose av selvtillit. Ingen vil vel ha en klengete kjæreste som alltid trenger bekreftelse, og som begynner å sutre hver gang du snakker med en av motsatt kjønn?

2. Penger

Felles økonomi? Dele middagen på to? Penger er et sårt tema for mange. Det beste er å dele cirka likt, ikke være gjerrig, og legge kalkulatoren igjen hjemme.

 

3. Vaner og uvaner

Så fort man flytter sammen vil vaner og uvaner du ikke ante fantes poppe frem. Han glemmer å legge ned dolokket og lar kjøleskapsdøra stå åpen. Han rydder heller aldri opp etter seg, klipper gjerne tåneglene i stua, og tar bare ut søpla hvis han får noe igjen for det – for å si det sånn..

 

4. Sex

Sex skal være bra, men man kan jo være uenig i hva som er bra og ikke. Her er kommunikasjon stikkordet, og slagordet er øvelse gjør mester.

 

5. Svigerforeldre

Du kan bli datteren de aldri fikk, eller datteren de så absolutt ikke trenger flere av. Svigerfar er lett å sjarmere, svigermor trenger muligens litt mer smisk. Men husk at det alltid løser seg for snille jenter (som er villige til å dele sin elskede med svigermor).

 

6. Ekser

De er ikke til å unngå. Alle har de, og de glemmes aldri. Men husk at det er en grunn til at det ble slutt med eksen(e), og en grunn til at han nå er sammen med deg.

 

7. Venner

Kommer man overens med den andres venner er det bare fryd, gammen og herligheter. Liker de deg ikke kan ting bli komplisert, og kjæresten din vil kanskje revurdere forholdet. Uansett er det viktig, når man er i et forhold, at man kan ha venner på hver sin kant – og møte vennegjengen uten kjæresten på slep.

 

8. Forskjellige interesser

Hobbyer og interesser kan oppta mye av tiden din. Hvis partene i et forhold har forskjellige interesser kan det fort bli lite tid til overs for hverandre. Her må man tilpasse seg, og kanskje dere kan forsøke å finne en interesse dere kan ha sammen.

 

9. Husholdning

Hvem skal rense avløpet, ligge på alle fire og skrubbe gulvet eller klippe gresset? Slike plikter i hjemmet er roten til en hel rekke potensielle krangler. Svært få liker å rydde, vaske og reparere, men det må gjøres. Del arbeidsoppgavene, og hold deg til avtalen!

 

10. Barn

Vil den ene ha barn og ikke den andre? Dette spørsmålet må stilles tidlig i forholdet. Ønsker den ene parten seg barn og ikke den andre, er det nok dessverre dødsdømt. Man kan verken tvinge eller overtale noen til å få barn – et barn fortjener foreldre som ønsker å være nettopp foreldre.

 


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i februar 2015, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere.
Skrevet av Cathrine Formoe
Foto: Thinkstock

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul