Få maks ut av liten plass

Irriterer du deg grenseløst over at et rom ser så utrolig trangt og lite ut? Frykt ikke! Det er nemlig flere måter du kan få rommet til å se større ut enn det egentlig er!

Her er fem enkle, men geniale tips til hvordan du kan gjøre et lite rom virke større og mer elegant.

1. Mal alle vegger i lyse fargetoner
Ved hjelp av lysere farger på veggene gir det automatisk mer lys i et rom på grunn av refleksjon, og dermed gir det samtidig også illusjonen om at det er større plass enn det egentlig er. Om du fortsatt vil få det til å virke enda større, så kan du alltid fortsette der du slapp og male gulvene lysere også. Det vil åpne opp rommet enda litt mer.

2. Speil, speil på veggen der
Heng opp et stort speil midt i rommet og du skal se hvor stor forskjell det utgjør. Ikke bare vil det bli et samlingspunkt, men det vil også åpne opp rommet og få det til å virke større. Hvordan? Speilet gjenspeiler både kunstig og naturlig lys fra vinduene, noe som selvfølgelig får rommet til å virke lysere og bredere.

3. Tenk godt over gardinene
Du kan henge opp gardiner i rommet, men hvis du gjør det, sørg for å prøve og holde dem godt åpne, slik at naturlig lys slipper inn og får rommet ditt til å se større ut.

Hvis du bestemmer deg for å henge opp gardiner, er det bedre for dem å henge høyt og bredt. Så, selv om vinduet er veldig lite, sørg for å henge gardiner fra svært høyt opp og la dem falle, fordi dette vil trekke øyet oppover og gi en følelse av større rom.

Et lite tip er å finne gardiner i samme farge som veggene, eller kjøpe dem i en ren materiale. Begge vil skape en illusjon av større plass.

4. Bruk striper i interiøret
Du har kanskje hørt ”slanketrikset” når det gjelder striper på klær? Vertikale striper vil alltid få deg til å se smalere ut, mens horisontale får deg til å se bredere ut. Det samme gjelder også når det kommer til interiør. For å få et rom til å virke større kan du for eksempel male striper på veggene i to fine, nøytrale fargenyanser, eller inviter striper inn i rommet ved hjelp av et tepper, putetrekk eller gardiner. Prøv deg frem!

5. Hold utkikk etter rot
Rot kan lett samle seg opp til alle og en hver, men når du prøver å få et lite rom til å se større ut må du være ekstra flink til å holde det ryddig. Administrerende rot er nøkkelen. Ved hjelp av oppbevaringsbokser og skuffer kan du enkelt få organisert rotet og få orden på sakene dine.

Alt handler om å ta til seg de gode rådene og prøve seg frem. Finn ut hva som funker for deg og du skal se at du blir fornøyd til slutt. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul