Bli kvitt den dyre forbruksgjelden

Nordmenn ligger i Europatoppen når det gjelder forbruksgjeld. En av grunnene til dette er nok helt klart en jevnt over god økonomi som tillater den ekstra risikoen et lån gir. Samtidig kan den økende gjeldsgraden fort få konsekvenser for enkelte husholdninger.

Sitter du på dyre smålån og kreditter? Da kan det lønne seg å vurdere en refinansiering av gjelden. En refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å innfri gammel og dyr gjeld.

Få et billigere lån

En refinansiering vil først og fremst gi deg en billigere gjeld. Ettersom lånerenten på markedet varierer hele tiden, kan det være mye å spare på å finne frem til en bedre rente. Ved å samle flere lån til et nytt felles lån, kan du også kutte ut unødvendige og doble utgifter som termingebyr, avdrag og renter.

Dersom du skal søke om refinansiering, kan det være lurt å sette opp en oversikt over all gjeld du faktisk sitter på i dag. Hvor har du utestående beløp stående og hva er renten på de ulike lånene? Den totale summen utgjør den nye lånesummen. Med denne i bakhodet er det også enklere å sammenligne de ulike lånetilbudene, slik at du får det mest gunstige lånet ut i fra din personlige økonomi og betalingsevne.

Ta tilbake kontrollen over økonomien

Mange som sliter med forbruksgjeld har rett og slett mistet oversikten over økonomien. Kanskje har en papirfaktura gått i glemmeboksen – og rentene har begynt å vokse? Eller kanskje du rett og slett har tatt opp flere smålån enn det du er i stand til å håndtere?

Med en refinansiering vil du ikke bare få lavere rente og dermed et billigere lån. I motsetning til mange smålån, og ikke minst kredittkort, vil du få en tydelig nedbetalingsplan som gjør det enklere å betale ned gjelden. Kredittkort krever nemlig ikke at du betaler ned mer enn et minstebeløp. Dette beløpet tar ikke høyde for renteutgiftene, noe som betyr at du nærmest kan unnlate å betale ned gjelden. Dermed er det fort gjort at rentene vokser seg unødvendig store.

Finn den beste lånetilbyderen

I dag finnes det vel omtrent like mange tilbydere av refinansiering som det finnes tilbydere av lån. Det er med andre ord ikke mangel på banker som kan hjelpe deg ut av gjeldskrisen. Men hvordan finner du det beste tilbudet?

I utgangspunktet vil du tjene på refinansiering, uavhengig av hvem du samler gjelden hos. Grunnen til dette er fordi bankene foretrekker større lånebeløp og derfor tjener på å få deg som kunde. Samtidig vil du selvsagt spare ekstra på å finne den laveste renten. Derfor bør du sende inn en søknad hos flere banker for å se hvem som kan gi deg det beste tilbudet.

Vil du gjøre det enda enklere for deg selv? Da kan du benytte deg av en finansagent. Axo Finans er en slik finansagent, som sammenligner bankene for deg. Du trenger kun å sende inn én søknad, så vil Axo Finans videreformidle denne til alle sine samarbeidsbanker. Dermed kan du være trygg på at du får det beste tilbudet, tilpasset din situasjon og økonomi.

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul