Slik får du mer energi i hverdagen

Reklame for WeightWorld

De aller fleste av oss kan føle på lav energi og lite overskudd i hverdagen fra tid til annen. Det kan komme av flere grunner. Er det ikke også litt typisk at du ofte føler deg mest sliten og energiløs akkurat når det minst passer seg? Her får du syv enkle tips til hvordan du kan ta grep om problemet, og sørge for at du får mer overskudd. Det aller beste er selvfølgelig å være føre var når du ser at timeplanen fyller seg opp. På den måten kan du planlegge og legge til rette for å holde energinivået oppe – selv i de mest hektiske periodene.

 

1 | Få tilstrekkelig søvn

Noen trenger mye søvn for å føle seg uthvilt, andre trenger mindre. Sørg for at du får dekket ditt behov. For å ha en god døgnrytme vil det hjelpe om du klarer å legge deg og stå opp til omtrent samme tid hver dag.

 

2 | Spis riktig mat

Kostholdet påvirker ikke bare helsen vår, maten vi får i oss kan påvirke energinivået vårt. Næringsrik og sunn mat gir deg energi, mens et mindre heldig kosthold kan gjøre deg trett og energiløs. Noen blir også trette og slitne dersom de ikke spiser regelmessig. Å spise regelmessig – og ikke minst nok – kan også hjelpe deg til å unngå småspising og raske løsninger mellom måltidene.

 

3 | Sørg for å få i deg vitaminer

I tillegg til å spise næringsrik og sunn mat, er det også viktig å spise variert – slik at du får dekket behovet for vitaminer. Symptomene på vitaminmangel avhenger av hvilket vitamin du mangler, og de vil også bli mer fremtredende over tid. Til å begynne med er det å føle seg trett et typisk og generelt symptom.

 

4 | Nyt en kopp kaffe

Er du kanskje en av dem som bare ha en kaffekopp om morgenen? Nyt den med den beste samvittighet! Effekten av koffein kommer ikke umiddelbart, men mange av oss føler oss i det minste mer opplagte etter en kopp kaffe – og det er kanskje det viktigste? Dersom du er sensitiv til koffein, og føler at det forstyrrer søvnen din, bør du ikke drikke koffeinholdig drikke sent på dagen.

 

5 | Grønn kaffe

Grønn kaffeekstrakt kommer fra ubrente kaffebønner, og er et naturlig kosttilskudd som gir mer energi. Grønn kaffe hevdes også å kunne øke fettforbrenningen og dermed være effektivt mot vekttap. Dette er fordi kosttilskuddet er rikt på klorogensyre. Når kaffebønnene brennes, reduseres innholdet av nettopp klorogensyre. Dette er grunnen til at vanlig kaffe ikke har de samme fordelene. Kosttilskuddet Green Coffee Pure har ingen kaffe- eller koffeinsmak.

 

6 | Få nok fysisk aktivitet

Selv om mange trener for å se bra ut, har fysisk aktivitet også en rekke andre fordeler – blant annet vil du få økt energi. Av og til frister det lite å dra på trening etter endt skole- eller arbeidsdag. Å komme i gang med trening kan være slitsomt til å begynne med. Men; om du holder ut og skaper deg en god treningsrutine som du klarer å holde på over tid vil det gi deg økt overskudd og energi i hverdagen.

 

7 | Stress ned

Hva en blir stresset av er svært individuelt. Likevel kan det å være stresset kan føre til en rekke plager, både fysiske og psykiske. Som følge av stress kan man føle seg rastløs og ha vansker for å slappe av, men man kan også føle på tretthet og negative tanker. Å være stresset vil uansett kunne tappe deg for energi. Det er naturligvis ikke alle stressende situasjoner man har kontroll over. Forsøk derfor å ta grep om det du selv kan kontrollere.

 

Hva gjør du for å holde energinivået oppe?

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul