Smålån til shopping?

Reklame

Det er ikke tvil om at jenter liker å ta vare på oss selv. Dette gjelder alt fra klær til hårprodukter eller besøk hos frisøren. Det er mange ulike produkter som skal til for at vi som jenter skal føle oss vel og føle at vi tar vare på oss selv.  Gutter har det relativt enkelt på denne fronten og forstår kanskje ikke helt hva som skal til hver eneste dag. Disse produktene som hjelper oss hver eneste dag kan gå hardt ut over økonomien, det er det heller ingen tvil om.

Vår personlige økonomi vil som regel gå opp og ned hver eneste måned. Det er noen måneder det kommer uforutsette regninger som gjør at økonomien vil være dårligere. Og noen måneder vil økonomien være bedre. Det som ofte skjer for oss jenter er at mange produkter blir tomme på en og samme tid, for eksempel sminke og parfyme. Det er selvfølgelig ulikt hvor mye man velger å bruke på disse tingene, men det blir ofte en god del penger som skal gå ut uansett.

 

Mange velger smålån

For å kunne avlaste den personlige økonomien til en viss grad, har du mulighet til å ta opp et smålån dersom du trenger det. Smålån er mye det samme som forbrukslån, men de er noe mindre, som du sikkert forstår av navnet. Dette er lån som kan gi en relativ høy effektiv rente, og det lønner seg å holde god kontroll på økonomien slik at du betaler tilbake så raskt du kan.

Det er ikke vanskelig å søke om et smålån dersom du trenger litt ekstra penger til å ta vare på deg selv og din kropp. Det er likevel noen kriterier du må fylle for å kunne ta opp et slik lån. Du må ha fylt minst 18 år, noen steder må du ha fylt 20 år men dette kan du sjekke med den eventuelle lånegiveren. Når du søker om et slik lån så vil det gjennomføres en kredittsjekk på deg og dette er det viktig å være klar over. Dersom det dukker opp betalingsanmerkninger på deg så kan det gjøre at du ikke får innvilget et lån.

Vi har snakket med flere eksperter på dette området, og kan vel konkludere med at man ikke bør ta opp smålån dersom man skal kun bruke det til dette (tross alt) mindre viktige området. Skal man ta opp smålån, bør det bunnes i en fornuftig motivasjon som for eksempel en ferietur fordi du virkelig trenger det (og ikke bare har veldig lyst på) eller andre ting du faktisk kan ”tjene på” over tid, mener Norsk Kreditt AS. Les mer om smålån.

 

Hva bør man heller gjøre?

Videre forteller Norsk Kreditt at man kanskje heller bør vurdere kredittkort dersom man likevel må låne penger. Et kredittkort har flere kortsiktige fordeler enn små lån, og noen har dessuten dedikerte fordeler for shopping. Her blir dog også rentene høye etter de rentefrie dagene på kreditten er passert.

Noe av det viktigste du uansett kan gjøre i denne sammenhengen, er selvsagt å planlegge godt og benytte deg av tilbud. Vi er vanedyr og bruker gjerne de samme produktene gang på gang. Har du en god tone med ditt lokale parfymeri, får du dessuten gjerne prøver og såkalte ”testere” helt gratis dersom det virkelig skulle knipe.

I parfymeriet finnes det ofte en kundeklubb. I denne klubben får du gjerne nyhetsbrev og/eller SMS-varsling når det skal arrangeres kampanjer og tilbud. Dette kan du spare utrolig mye penger på. Klarer du å benytte deg av de riktige tilbudene med dine favorittprodukter, oppnår du både et godt utvalg og en bedre økonomi. På nett bugner det naturligvis også nærmest over av tilbud, og vi anbefaler spesielt helse- og skjønnhetskategorien på Letsdeal.no som du kan følge med på og gjøre veldig gode deals med.

Illustrasjonsbilde, Copyright: dolgachov / 123RF Stock Photo

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul