Slik velger du rett detox-kur

Annonse for WeightWorld

Rensekurer er i vinden for tiden. Du finner dem i alle helsebutikker og i all verdens forskjellige former. Denne trendfaktoren kan gjøre at vi glemmer at detox-kurer har lange historier bak seg. Faktisk har detox-kurer blitt brukt på forskjellige måter, og i forskjellige kulturer, i hundrevis av år. Føler du deg slapp, er du lei av all den bearbeidete maten du får i deg, eller irriterer du deg over de siste par kiloene du enda ikke har mistet så kan en detox-kur være en god plass å begynne. Det er nemlig ikke bare huset ditt som kan trenge en skikkelig vårrengjøring i blant!

 

Når bør du vurdere en detox-kur?

Se om du kjenner deg igjen i noe av dette: Du våkner opp en mandags morgen og stresser over all sjokoladen, vinen og pizzaen du hev i deg over helgen. Du går rundt og puster inn forurenset storbyluft dag inn og dag ut. Du føler deg pjuskete etter store festtider som jul, påske og bursdager. Du er slapp og føler at du ikke har nok energi til overs for alt det du vil gjøre.

Kjenner du deg igjen i noe av dette så kan en detox-kur hjemme være løsningen. Er du lei av slappe dager og en kropp som tynges ned av effektene av bearbeidet mat finnes det nemlig et bredt utvalg av detox-kurer å velge mellom – alt fra vanndrivende tabletter til teer til kulltabletter!

Som du ser så finnes detox-kurer i alle slags forskjellige former. Nå lurer du kanskje på hvordan du skal navigere deg frem til den detox-kuren som passer deg best? Du trenger ikke lure lenge!

 

Hvordan velge riktig detox-kur?

Når du skal velge riktig detox-kur må du først se på prioritetene dine. Mange som hører ordet detox-kur tenker nok på fasting. Sannheten er i midlertidig at de færreste av oss har anledning, tid eller lyst til å begynne på at fasteprogram som vil sluke all energien vår samtidig som vi jobber eller studerer. Har du barn er heller ikke en lang fasteperiode ideelt.

Heldigvis finnes det mange detox-kurer som ikke innebærer noen fasteperioder eller andre rensemetoder som tapper deg av all energi. Hele poenget er jo at du skal få et større overskudd når du kvitter deg med gift- og avfallsstoffene! Du skal føle deg bedre etter en detox-kur, ikke grue deg til å starte en.

Detox-te er et fantastisk alternativ for deg som ønsker å foreta en skikkelig vårrengjøring av kroppen din uten å begynne på noen utmattende diett. Detox-teer har nemlig en unik mulighet til å tilføre kroppen din masse aktive og rensende ingredienser i én liten pakket. Alt du trenger er å helle litt varm vann over og la vannet trekke ut godsakene før du drikker.

Med en god detox te får du i deg alle antioksidantene og urtene kroppen trenger for å kvitte seg med avfallsstoffer, øke fettforbrenningen og energien og samtidig rense huden og kroppen.

 

Hva kan en detox-kur gjøre for meg – egentlig?

Det er naturlig å være litt skeptisk til detox-kurer – spesielt når det virker som alle kjendisene i Hollywood driver på med dem! Her gjelder det å huske på hva detox-kurer i bunn og grunn er: rensekurer som har blitt fulgt og perfeksjonert opp gjennom århundre. Men de er ikke mirakelkurer. En detox-kur er rett og slett et grep du tar for å føle deg bedre og for å få mer overskudd i hverdagen.

Detox-kurer handler om å forbedre en naturlig prosess. Du skal få mest mulig ut av organene dine slik at du kan fungere optimalt. Da sier det seg jo selv at en detox-kur bør inngå som en del av en sunn hverdag. Det gir jo liten mening å begynne på en detox-kur, men fortsette å røyke eller drikke mengdevis av øl.

Noen mindre åpenbare potensielle kilder til gift- og avfallsstoffer inkluderer sjampo, deodoranter, parfymer og sminkeprodukter. Alle disse kan inneholde mengdevis av kjemikalier som kroppen tar til seg gjennom huden. Prøv derfor å minimere bruken din av disse når du tar en detox-kur. Har du anledning til det, kan du vurdere å begynne å kjøpe organiske eller parfymefrie alternativer til vanlige kosmetikk- og helseprodukter.

Og så var det treningen da! Man slipper dessverre ikke unna, men trening trenger ikke være heseblesende løping på tredemøllen. Med yoga, for eksempel, kan du stresse ned og få trent litt samtidig. Husk at yoga i bunn og grunn er veldig gode uttøyingsøvelser. Det kan nok de fleste av oss som sitter litt for mye stille dra nytte av!

Med disse tipsene er det bare å begi deg ut på en kroppslig vårrengjøring. Husk bare at målet er å føle deg bedre – du tar en detox-kur for deg selv og ingen andre!

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul