Hvor skadelig er lettbrus?

Lettbrus kan i følge eksperter være skadelig for helsen vår, og her er listen over 6 grunner til hvorfor du bør utelukke lettbrus fra menyen din.

 

1. Kunstige søtstoffer forårsaker hodepine

32529822_l
Aspartam kan forårsake hodepine. Kjemikalien er fortsatt under testing. Effekten av denne på menneskekroppen er ennå ikke fullt kjent. Ifølge noen eksperter, de fleste av pasientene som klager over migrene innrømmer at de regelmessig konsumerer lettbrus.

 

2. Brus kan ødelegge tennene dine

39001289_l
Tannleger anbefaler sterkt sine pasienter å unngå å drikke lettbrus. Brus generelt er svært vanedannende. En av grunnene til at de er farlige er at de ødelegger tannemaljen. Effekten er lett å forklare. Brus inneholder sitronsyre, og som vi alle vet, syrer forårsaker tannerosjon. Etter en stund vil du kanskje legge merke at tennene har blitt svakere og mer følsom.

 

3. Brus blandet med alkohol gjør drinken mer skadelig

32073472_l
Et annet funn ble gjort etter forskning som ble utført av eksperter i Northern Kentucky University. I løpet av studiet ble det bekreftet at drikker som inneholder kunstige søtstoffer i stedet for vanlig sukker er mer farlig hvis de blir blandet med alkohol. Det ser ut til at blodet absorberer kunstige elementer raskere som gjør at alkoholen når hjernen raskere.

 

4. Kunstige søtstoffer kan føre til depresjon

35222434_l
Selv om det enda ikke er bevist, hevder forskere fra American Academy of Neurology at lettbrus som inneholder kunstige komponenter kan føre til en større risiko for å lide av depresjon. Det har blitt anslått at de som konsumerer fire glass med lettbrus eller mer om dagen kan føle seg deprimert mye oftere enn de som avstår fra å drikke sukkerholdige drikker.

 

5. Lettbrus vil ikke gjøre dine bein noe sunnere

backacke
Kvinner lider av osteoporose oftere enn menn gjør. Tufts University har forsket på effekten av lettbrus på bein. Det er nå anslått at kalorifrie drikker samt de fleste brus generelt ødelegger menneskebein. Brus vasker ut mineraler fra bein, og blir mer skjøre. Selv ekstra inntak av kalsium og andre mineraler eller vitamintilskudd vil ikke løse problemet. The American Journal of Clinical Nutrition utstedt i 2006 advarte folk om farene av brus, inkludert sine kalorifrie versjoner.

 

6. Brus kan svekke hjertet ditt

303321-pain-2
Hvis drukket daglig, kan noen former av lett og vanlig brus påvirke hjertesystemet ditt på en negativ måte. Columbia University og University of Miami fant ut at brus i stor grad økte risikoen for vaskulær død og hjerteinfarkt. Deltakerne som ble observert i løpet av forskningen hadde nesten 43% flere problemstillinger knyttet til det kardiovaskulære systemet.

 

Det forskes enda i flere land for å finne bevis mot daglig drikking av brus og på hvilke måter den skader kroppen vår.

 

Kilde: http://wmnlife.com/

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul