Guide: Hvordan gå i høye hæler?

Jeg vet mange jenter mener de rett og slett mangler genet for å kunne gå i høye hæler. Stol på meg, darlings, det skyldes ikke medfødte evner – dere har bare ikke lest min guide til hvordan å gå i dem!

Let’s get physical

– Det aller viktigste er å slappe av, spesielt i hoftene. Det er så godt som umulig å gå i høye hæler uten å la hoftene svinge fra side til side. Dette er en del av magien ved høyhælte sko – ikke kjemp imot! Dette vil også hjelpe deg med å ikke lute ryggen, noe som er det mest opplagte tegnet på noen med litt… høydeskrekk.

– Ta det med ro. Å skynde seg i høye hæler er kun for videregående og eksperter, definitivt ikke noe for nybegynnere.

– Små skritt er hemmeligheten. Hver gang jeg føler meg lite elegant i høye hæler, tar jeg kortere steg, og vips, så føles alt mye bedre.

Og så det psykiske

– Noen jenter blir helt oppslukte av «åh, hjelp, jeg går på høye hæler og jeg må svinge på hoftene og jeg lurer på om jeg ser pukkelrygget ut nå»-tankene. Slapp av. Tenk på noe annet. Kroppen din er veldig flink til å justere seg selv, så jo mindre besatt du er av skoene dine, jo lettere kan kroppen din forbedre gangen din helt av seg selv.

– Jobb med skoene, ikke mot dem. Høyhælte sko får meg alltid til å føle meg mer feminin, mektigere, og vanligvis temmelig forførende. Trikset er å tenke «ok, greit, i dag kan jeg være mer flørtete enn vanlig», i stedet for «å, nei, nå vil alle tro at jeg prøver å være sexy», eller den klassiske «jeg er bare ikke den typen jente». Tillat meg å gjenta meg selv: ikke kjemp imot!

Øvingssko gjør mester

– Kjøp deg et par høyhælte sko som skal brukes først og fremst som øvingssko. De trenger ikke være de fineste, dyreste skoene du kan finne – slike sko kan du kjøpe når du vet at du kan gå i dem. Akkurat som ballettdansere må bruke tynne skinnsko i mange år før de kan gå over til tåspissko, skal det en innsats til for å mestre de høyeste hælene. Prøv å finne et par som er minst 6 cm høye. Hvorfor, spør du? Vel, hvorfor ikke lære å gå i ganske høye hæler først som sist? Når du først mestrer dem, vil lavere hæler være lett som en pytt.

– Bruk øvingsskoene mens du gjør husarbeid. Start med å ha dem på mens du tar oppvasken. Da står du stort sett i ro, og du har en kjøkkenbenk like i nærheten som du kan holde deg fast i hvis det blir skummelt. Etter hvert kan du avansere til å lage mat eller støvsuge i dem, noe som involverer mer bevegelse, men hvor du fremdeles er oppreist mesteparten av tiden. Når du får til å vaske badet eller henge opp våte klær i høye hæler, vil å gå ned gata være en relativt enkel sak i sammenligning.

Ekstramateriale

– Personlig synes jeg at det er enklere å gå i hæler som er minst 6 cm høye. Teorien min er at disse tvinger deg til å flytte vekten hele veien til den fremste delen av foten (tåballen). I kortere hæler føles det som om jeg er verken her eller der, som om vekten min er hovedsaklig plassert midt i fotbuen (den delen av fotsålen som buer inn). Dette er verken behjelpelig for balansen eller særlig behagelig.

– De aller billigste hælene er sjeldent spesielt gode å gå i; en sko skal tross alt konstrueres, ikke bare designes. I tillegg til å være vakker å se på, må den også ha en hæl som er plassert riktig. Det hjelper på balansen og skoens komfort. Hvis skoen kjennes ustabil ut, gjør du deg selv en bjørnetjeneste ved å kjøpe den – noen sko er så godt som umulige å gå pent i.

– Mitt aller beste tips: TA DANSETIMER I HØYHÆLTE SKO. Mine første «ordentlige» høyhælte sko var et par swingsko med T-stropp. Disse brukte jeg når jeg gikk på kurs for å lære å danse salsa. Både hodet og kroppen min var så opptatt av å lære og huske trinnene, at det rett og slett ikke var mulig å bekymre seg for de høyhælte skoene i tillegg. Ja, det føltes unektelig litt uvant med høye sko i begynnelsen, men slik var det jo med selve dansingen også. Etter å ha gått på kurset i noen uker begynte jeg å bli vant til skoene. Da merket jeg at selv når jeg kun gikk i dem, så bevegde hoftene seg på en naturlig måte. Resten av kroppen var passe avslappet – akkurat som mens jeg danset. Nevnte jeg at dansekurset også var fantastisk morsomt? Ingen dårlig start på et liv på høye hæler, eller hva?

Skrevet av Maria Hansen Troøyen
Bildekilde: 123rf.com

Denne artikkelen ble publisert første gang 20/3 2010

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

3 kommentarer om “Guide: Hvordan gå i høye hæler?

  1. Kjempe bra post og herlig skrevet!
    Likte spesielt beskrivelse ved denne måten :
    «Trikset er å tenke “ok, greit, i dag kan jeg være mer flørtete enn vanlig” i stedet for “å, nei, nå vil alle tro at jeg prøver å være sexy”, eller den klassiske “jeg er bare ikke den typen jente”. »

    Lett å assosiere seg med og skjønne akuratt hva skribenten mener! «Jentetanker»

  2. Fantastisk innlegg! Jeg skal være steinhard med meg selv, hælene skal på hver dag – inne! Til å begynne med ;) Jeg elsker slike sko, å har skapet fult! HOHO! kanskje en fordel å lære seg å bruke de!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul