Vil skape blir mote med mening

Det Jæren-baserte klesmerket Iis of Norway og organisasjonen 4Africa sitter på hvert sitt kontinent. I 2018 skal de sammen vise hvordan norsk design smelter sammen med afrikansk håndverk.

En samarbeidsavtale har nettopp blitt gjort mellom Iis of Norway og 4Africa. Det norske klesmerket og «hjelp-til-selvhjelp» organisasjonen ønsker å løfte hverandre både når det gjelder design og samfunnsansvar.
– 4Africa har en visjon om å styrke kvinner i slumområdet utenfor Kampala i Uganda.  Vi er opptatt av å gi kvinner solid opplæring i håndverk og kvalitetsbevissthet, i tillegg til å gi dem forretningssans, sier grunnlegger av 4Africa, Elin Zenker Aune.
I 4Africas hus i Kampala, Uganda, håndlages blant annet clutchvesker og armbånd. Huset er arbeidsplassen til over 30 kvinner, og har siden 2011 gitt kvinner opplæring i håndverk innen beading, vesker, hekling og søm. Prosjektet har bidratt til å løfte et helt lokalsamfunn gjennom fokus på selvstendiggjøring av fattige kvinner.
– 4Africa er en arbeidsplass som gir muligheter, håp og en lønn hver fredag. Begge grunnleggerne brenner for at kvinnene får en kompetanse som kan gi dem en stor trygghet og glede i et ellers så uforutsigbar hverdagsliv. Vi er glade og stolte av at Iis of Norway har valgt å samarbeide med oss. Dette er en drøm som blir virkelighet, sier Mona Rege, grunnlegger av 4Africa.

Sterke tradisjoner – moderne uttrykk

IiS of Norway er en familiebedrift fra Jæren i Rogaland bestående av mor Olaug Vesterheim Seland og datter Siv Elise Seland. Olaug er skredder og Siv Elise er utdannet klesdesigneren fra København og Milano. Iis of Norway ble etablert i 2006 med visjon om å videreføre norsk tradisjonelt design i moderne drakt.
– Vi er utrolig imponert over dette prosjektet. Både over kvinnene som har satt dette i gang og måten dette drives på. 4Africa er rett og slett en fantastisk organisasjon som skaper muligheter for kvinner og det elsker vi. Selve clutchen er et flott produkt som kler våre kolleksjoner svært godt. At den er håndlaget av rullede papirkuler gir en helt egen spesiell tekstur, sier Olaug Vesterheim Seland.

– Det at veskene er fremstilt på en så meningsfull måte på alle plan gjør at det føles verdifullt å eie en 4Africa-clutch. Ikke minst er det en glede for oss å være involvert i dette og vi håper å kunne være med å bidra til en videre positiv utvikling, sier Siv Elise Seland.

Foto: Lill Eva J. Bråthen
I 2018 skal det Jæren-baserte klesmerket Iis of Norway og organisasjonen 4Africa sitter på hvert sitt kontinent vise hvordan norsk design smelter sammen med afrikansk håndverk.

Mote med mening
Under Motemessen i Oslo vil Iis of Norway presentere den nye fargekolleksjonen av 4Africa’s clutchvesker og fortelle litt mer om hvorfor de nå velger å bidra til ”mote med mening”.
– Vi blir så glade når publikum viser begeistring for produktene våre. I 4Africa har vi alltid to tanker i hodet samtidig. Det ene er å produsere utsøkt design. Det andre er å sørge for at kvinner som trenger ekstra støtte har en arbeidsplass. Vi vil være mote med mening, avslutter Zenker Aune.

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul