Slik får du perfekte bryn

Øyebryn har vært i media som aldri før den siste tiden, og det mye takket være trendene innen mote.

Blekede bryn, helt mørke bryn, naturlige, bustete, tynne – ja, brynene har vært vist i så mange forskjellige former og farger. Mange lar seg inspirere av moten og forsøker seg på egenhånd. Noen ganger med veldig uheldig utfall.

Det blir bare flere og flere som anerkjenner hvor mye øyebryn faktisk gjør med et ansikt og et blikk. Med bare få korrigeringer kan selv det trøtteste blikket se mer våkent og fresht ut. Den aller største feilen de fleste gjør er å ta for mye. Og resultatet av langvarig overnapping kan bli at håret ikke lenger vokser ut, og man ender opp med permanent nappede bryn.

Feil nummer to er at man ikke helt klarer å få dem symmetriske, noe som igrunnen ikke er så rart. Ansiktet vårt er som regel ikke helt symmetrisk og det er ikke alltid like lett å korrigere dette på egenhånd. Mange vet heller ikke hvilken form på brynene som passer ansiktet deres best, og kan derfor ende opp med og enten overnappe eller få helt feil form på brynene.

Norges spesialist på øyebryn, Fred Hamelten, sier at man aldri skal følge moten når det gjelder øyebryn. Ansiktet forandrer seg ikke med moten og man skal forme brynene etter det som passer ansiktet ditt best. Over er det en illustrasjon på hvordan et perfekt bryn ser ut – med de riktige proporsjonene og vinklene. For å få perfekte bryn er det også viktig å ha godt redskap.

En god napper er en nødvendighet og med en tweezerman er du garantert å få tak i selv de minste hårene. Den har også garanti. Skulle den bli sløv, kan du bare sende den inn så skarper de den for deg! Et godt speil er helt avgjørende, og gjerne et speil som forstørrer slik at du ser de aller minste hårene. På denne måten slipper du å presse ansiktet helt inn i speilet for å se noe. Har du litt lyse hår, eller ønsker å definere brynene dine mer, vil kolokrem fylle ut og forme brynene dine. Resultatet er vakre formede bryn – selv uten sminke!Kilde: minmote.no
Bildekilde: Thinkstock photos, produsentene

Skrevet av: Monique

Monique Lund er ei sprudlende og optimistisk jente på 25 år, og skriver blant annet bloggen www.moniquelund.com. Der deler hun mange gode motetips samtidig som hun blogger om sitt mildt sagt hektiske liv. Til daglig jobber hun i et ingeniørfirma samtidig som hun tar ingeniørutdannelsen, og når hun ikke er på jobb, er hun enten å finne i treningsstudio eller bak kameraet.

3 kommentarer om “Slik får du perfekte bryn

  1. Bryn er noe av det som gjør et ansikt pent syns jeg. Det er SÅ viktig! Det første jeg legger merke til er øyenbrynene altså. Mulig jeg er litt sær! :b

  2. Hihi, det første jeg og legger merke til når jeg møter folk er brynene ;)
    Å når jeg og veninner ser film er det ikke skjeldent de hører meg si «åå, fine bryn!»

  3. Har egentlig ikke rørt særlig borti brynene mine, og er dritnervøs for å gjøre noe med dem, i tilfelle jeg skulle faile..

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul