Sommermote i sigøynerstil

 

Sigøynerstilen dominerer denne våren og sommeren og minner om 70-tallet og hippietiden. Stilen har et avslappet «jet set»-uttrykk, og henter inspirasjonen fra kjendiser og trendsettere med mye innflytelse.

Gjennom årene har Coachella-festivalen i California fått stor betydning for moteverden, og er et perfekt sted å hente inspirasjon til gipsystilen. Stadig flere skuespillere og kjente ansikter fra moteverdenen tar turen til Coachella; Alexa Chung, Alessandra Ambrosia, Kendall Jenner og bloggeren Chiara Ferragni stiller gjerne opp. På catwalken ser vi tydelig hvordan stilen er inspirert av hippietiden og 70-tallet. Kerstin Weng, moteekspert hos den internasjonale moteplattformen Stylight, har valgt ut klær og tilbehør som tips til hvordan du kan gjenskape stilen selv.

 

Etniske kjeder og armbånd

 

Sølv, fargede perler og halvedelstener: halskjeder det viktigste tilbehøret. Jo mer slående, jo bedre. Smykkene er inspirert av India, Afrika eller indianere. Det samme gjelder for armbåndene. Men husk; – ikke overdriv. Pynt deg, men med stil, er regelen!

bilde1
bilde2

 

 

Etnisk og romantisk

 

Hvitt er en fin kontrast til de eksplosive fargene, og mange velger seg festivalantrekk i hvitt, enten tunikaer eller bluser i bomull, kaftaner med fargerike broderier eller heklede underskjørt i oldemorstil. Sandaler passer også perfekt til den avslappete sigøynerstilen.

 

bilde4

bilde3

 

 

 

 

Flowerpower og maxikjoler

 

Blomstermønstre og 70-tallet er uløselig knyttet sammen. Skjørt og maxikjoler i myke og lette stoffer og fargerike blomstermønstre, gjør stilen full av flowerpower.

 

bilde5

 

 

Frynser

 

Frynser er noe av det hotteste denne sommeren, på skinnjakker, vester, semskede støvler og på vesker. En ny variant er frynser på vakre, heklede blondetopper. En anbefaling er å ikke overdrive, bruk kun ett plagg med frynser av gangen.

 

bilde6
bilde7

 

 

Tie-Dye

 

Den psykedeliske og fantasifulle stilen er også populær på festivaler, fra t-skjorter til kjoler i ulike lengder og fasonger. Disse var særlig populære på 70-tallet. Har du har en gammel t-skjorte hjemme kan du eksperimentere selv med å lage din egen variant hjelp av hyssing og blekemiddel.

 

bilde8

 

 

Korte jeans og shorts

 

Det beste plagget for sommersesongen er den korte jeansshortsen, – en klassiker på festivaler. I disse kan du sole deg, og de er behagelige gjennom dagen og kvelden. For å være supertrendy, bør shortsen være vintage.

 

bilde9

 

 

 

Sandaler og støvler

 

Hvilke sko passer til maxikjoler, blomstermønstre og shorts? Vi har to forslag, avhengig av hva som passer best med tanke på temperatur og terreng. Cowboystøvler i farget skinn eller gladiatorsandaler gjør stilen komplett.

 

bilde10
bilde11

 

Skrevet av: Pamela Sandnes

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul