Stylingtips for din kroppstype

Det er ikke like lett å vite hva som er riktig klær for kroppsfasongen man har. Derfor har Femelle satt opp en oversiktlig guide over ulike kroppstyper og gode tips til hver form.

Lav: Bruk klær som gi en illusjon om at du er høyere. Topper med vertikale striper vil hjelpe til dette. Med høye hæler er det prikken over i´en. Maxikjoler eller maxiskjørt vil også gi den samme effekten. Nude farger fra topp til tå, vil gi illusjonen av en lang figur. Når du bruker en blazer, forsikre deg om at den kommer rett over rumpa. Ikke bruk store mønstrete antrekk, klær med eller horisontale linjer, for det vil bare gi en motsatt effekt, og gi en illusjon om at du er enda lavere enn du er.

Høy: Du kan fortsatt gå med høye hæler selv om du er høy. Det vil gi deg enda lengre ben, og gjøre deg enda mer feminin. Hvis du vil se lavere ut så kan du bruk mønster i klærne dine, som for eksempel store runde polkadots. Med horisontale striper vil det også gi en illusjon om at du er lavere. Du kan for eksempel bruke en stripete genser med et sort skjørt og sorte strømper. Det vil gjøre at all fokuset blir på overdelen din.

Timeglass: Jenter med timeglass figur, må fremheve sine vakre former. Bruk alltid ettersittende klær som viser frem kurvene dine og forlenger midjen. En ettersittende kjole som former kroppen din ned til knærne, med v-hals og belte rundt livet er perfekt. Blyantskjørt er perfekt for en timeglass figur. Det kan du bruke til en ettersittende v-hals topp med utringning. Hvis du bruker en blazer med brede skuldre, vil det stå i kontrast med dine runde hofter.

Eplefasong: Eplefasong har bredde over mage, derfor må klær til eple være mest mulig nøytral rundt magepartiet. Sett fokus på brystet, som tar fokus fra problemområdene. Få fokus på brystet med utringning og tilbehør, som f.eks. et skjerf eller kjede. Det vil også gi en illusjon av et lengre figur. Man kan også trekke oppmerksomheten rundt bena. Det kan du gjøre ved å bruke mønstrete skjørt og bukser med lyse farger. Du kan skape mindre midje ved å bruke brede belter. For å se høyere ut, kan du bruke V-utringning. Det gjør at fokuset kommer på overkroppen din, slik at det ser lengre og smalere ut.

Firkantet/rektangulær: Damer med kantet figur, kan ofte føle seg maskuline. Det er om å gjøre å få til feminine snitt. Her er det om å gjøre å skape en illusjon av kurver. Det kan man gjøre ved å for eksempel ha en markert midje. Kjoler med høyt liv gir en illusjon av å være høy, samtidig som det gir fokus rundt midjen.

Søyle: Hvis du har søyleformet figur, er du høy og smal uten former. Da er målet å skape former ved hjelp av snitt og vinkler. Velg for eksempel bukser med høyt liv, helst med mange lommer, og jakker med midjemarkering, gjerne med lommer. Du kan bruke lag på lag og middels til høy utringning, for å få en illusjon av former. Ballongskjørt og- kjoler vil gi en illusjon vil få det til se ut som at du har brede hofter.

Kilder: Nytt image og InStyle
Bildekilder: Getty

Skrevet av: Milan

Milan Botani er 24 år, er opprinnelig kurder, studerer journalistikk på Høgskolen i Oslo. Tilkallingsvikar hos Dagbladet og skriver saker for studentmagasinet Ergo, samtidig som hun også er utdannet motekonsulent. Du kan også følge henne på Instagram HER.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul