Unikt, norsk design på London Fashion Week

Ny norsk debut

Nok en fashionabel London Fashion Week vil gå av stabelen den 15. februar. Selv om moteuken er godt kjent for moteinteresserte nordmenn flest, er det slettes ikke selvsagt at norske merker deltar i moteuken. I år vil derimot Kepazas unike og fargerike kolleksjon kunne sees på catwalken i Congress Center lørdag 16. februar. Visningen er i regi av Fashions Finest, og er en off schedule-del av London Fashion Week.

– Jeg er så stolt. Tenk at Kepaza skal vise under London Fashion Week! Dette er en drøm som går i oppfyllelse! Sier designer Pernille Fristad.


Foto av: den norske designeren Pernille Fristad

Merket ble opprettet av Fristad allerede da hun var 19 år, men da var det foreløpig bare et sideprosjekt til studiene på moteskolen Esmod i Oslo.

Siden den gang har Kepaza blant annet deltatt på New York Fashion Week hele tre ganger, og fått klær inn i butikk i både New York, London, Park City og Oslo.

Kepazas NYFW show

Inspireres av kvinnelig styrke

Kolleksjonen som skal vises under årets London Fashion Week heter Bring Your Light, og er inspirert av et ønske om at kvinner skal tørre å bidra med det de har inni seg som gjør dem spesielle. Fristad mener alle kvinner har så mye å tilby, og at en viktig del av dette er å tørre og gå i akkurat det man selv ønsker. Den aktuelle kolleksjonen inneholder mest kjoler, men har også noen capes, som Kepaza er kjent for, og et unikt og nytenkende skjerf.

Prisutdelingen av Britain’s Top Designer Award vil foregå samme kveld som visningen.

– Det er en stor ære å bli nominert til en pris i England og det er så mange flotte og kreative designere med! Det kommer til å bli en spennende dag og jeg gleder meg til å få vise frem den nye kolleksjonen til juryen og til publikum! Forteller designer Pernille Fristad.

Kepazas NYFW show

Kepaza er et norsk kles merke for kvinner.

Kles merket eies og drives av kles designer Pernille Fristad, 25 år som er utdannet ved Moteskolen Esmod Oslo, der hun fikk gullnålen som beste student. Hun startet Kepaza som 19 åring i 2012 og i 2016 bestemte hun seg for å satse på drømmen om satse på dame kolleksjoner på fulltid.

Kepaza designer klær for en feminine, leken, fargerik dame med en geometrisk twist og bærekraftig er viktig for Kepaza. Kepaza sine tre første kles kolleksjoner er vist på private runway show på Fashion Gallery New York Fashion Week. Kepaza selges i Dreams on Air i New York, USA, i butikken Meredith Marks collective i Utah, USA og PRISM i London, England.

Kepaza har allerede kledd opp Sophie Elise under Kjendisgallaen i 2016 og kjendis stylist Ali Levine på Celebrity Page TV i USA og blogger Jani Gerard på Fox TV i USA. Kepaza har vært i store magasiner som Ellements magazine og Fashion Week online.

«Be playful!»

 

Sophie Elise i Kepaza på Kjendisgallen
Kepaza klær

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul