YSL bytter navn

Motehuset Yves Saint Laurent har endret navn til Saint Laurent Paris.

YSLs talsperson, Paul Deneve, uttalte i en pressemelding i går at det franske motehuset er veldig glade for å kunngjøre et spennende skritt i deres virksomhet. Det nye merket vil bli innført i løpet av de neste månedene og vil være fullt på plass for våren/sommeren 2013 kolleksjonen.

– Den vil tillate oss å gå tilbake til det grunnleggende av YSL og gjenopplive ånden og de intensjoner som regjerte over etableringen av «Saint Laurent Rive Gauche» i 1966, som er: prinsipper for ungdom, frihet og modernitet, sa han.

Selv om YSL har endret merkenavn, vil ikke det endre husets ikoniske YSL-logo.

Motehuset YSL ble etablert av designeren Yves Saint Laurent , og hans partner Pierre Bergè i 1962, der logoen ble designet i 1963. YSL er kjent for å være en av de første som designet smoking dress for kvinner , bedre kjent som le-smoking i 1966. Motehuset har hatt forskjellige designere opp gjennom tidene, men siden 2002 har Stefano Pilati vært sjefsdesigner for det franske motehuset.

Kilder: wikipedia, Fashionologie
Bildekilde: Getty

Skrevet av: Milan

Milan Botani er 24 år, er opprinnelig kurder, studerer journalistikk på Høgskolen i Oslo. Tilkallingsvikar hos Dagbladet og skriver saker for studentmagasinet Ergo, samtidig som hun også er utdannet motekonsulent. Du kan også følge henne på Instagram HER.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul