10 nøkkelplagg denne høsten

Sommeren er straks over, og det er på tide å ta en titt på høstens store trender. Vi kommer til å bli introdusert for nye trender, men også noen av sommerens store nøkkelplagg blir med oss videre inn i høsten 2010.

Femelle har plukket ut 10 nøkkelplagg du bør satse på denne høsten:

1. Militærtrenden har vært med oss hele året, og fortsetter også utover høsten. En del forandringer er det, og inspirasjonen ligger ikke lenger på uniformer fra 1800- og tidlig 1900-tallet. Vi trekker oss bort fra den Michael Jackson inspirerte jakken som den mye omtalte militær-jakken fra Balmain, og beveger oss inn i en litt mer nøytral trend. Vi skal nå konsentrere oss litt mer om funksjonalitet. Denne høsten er inspirasjonen tatt mer fra det 20-århundre.

Trendtips
Farge: Militær-grønn og marineblå er ”it-fargene”.
Nøkkelplagg: En fin kåpe eller militærjakke i en av disse fargene er en sikker vinner i høst.

2. Camel-coat; Den beige kåpen var å se på flere kolleksjoner i fjor høst, men det er først i år trenden slår helt an. Denne kåpen er perfekt for oss i Norge som virkelig trenger å holde varmen, fargen er dus og stoffet er behagelig, og hva er vel bedre enn en kåpe som ikke er sort? Selve fargen ”kamel” er også veldig trendy i høst, så sørg for å kjøpe plagg i sesongens it-farge.

Trendtips
Pass på hvilken lengde på kåpen du skaffer deg. Lange kåper kan både legge til og trekke fra centimeter på din egen høyde.

3. The turtleneck, eller langhalset genser om du vil er tilbake i motebildet denne høsten. Dette plagget er jo noe vi ser år etter år, og de er basics i mange garderober. I år ser vi dog en mye mer sexy og interessant variant, og den er alt fra kjedelig.

Trendtips
Har du en mørk tettsittende turtleneck du er lei, kan du klippe den av å lage en magetopp. Bruk den til vide bukser, under- eller over en kjole.

4. Ponchoen er også tilbake for fullt i høst, og den kan være liten og skreddersydd, eller stor og dramatisk. Den passer til mye, og er god og romslig. Et must denne høsten!

Trendtips
Style den opp med høye støvletter og en lekker skinnshorts under. Da får du to trender samlet i et flott antrekk. Pass på å ikke bruke for mye accessoarer. Hodeplagg bør helst unngås ved bruk av poncho.

5. Vide bukser så vi litt av i sommer, men til høsten blir det å se overalt. Vi får de i alle varianter, enten med høyt eller lavt liv og du kan få de så luftige/vide du bare vil.

Trendtips
For å gi en bukse det lille ekstra kan du anføre et lekkert midjebelte til. Nedenfor kan du se hvordan Blake Lively har stylet opp sin rosa vide bukse med høyt liv. Pumps med høye hæler får dine ben til å se ekstra lange ut.

6. Fløyel er vel kanskje ikke noe de fleste forbinder med pent, og de aller fleste tenker kanskje at de ikke kommer til å kle seg i noe annet enn kosedressen i fløyel. Men, kommer det i de riktige formene og antrekkene ser det virkelig bra ut. Det er en av de store trendene i høst, og den kommer i alt fra elegant til grunge stil.

Trendtips
Fløyel er en ganske vanskelig trend å style opp, men siden stoffet bruker å få hovedoppmerksomheten lønner det seg å kjøre en avslappet stil. Det enkle er ofte det beste når det kommer til fløyel.

7. Saueskinn bør stå øverst på ønskelisten denne høsten. Da mener vi i jakke-form og ikke teppe. De nydelige jakkene er både komfortable og holder deg varm hele vinteren samtidig som de er utrolig stilige! Noen av saueskinnsjakkene som utmerket seg på catwalken for høsten 2010 var fra Burberry.

Trendtips
Jeans er alltid det beste underdelvalget når du skal bruke en jakke av saueskinn. Gjør som Keira Knightley nedenfor og kjør store boots sammen med jakken.

8. I vår og sommer har det spesielt vært fokus på skinnshortsen, og dette fortsetter også utover høsten. Vi kommer dog til å se mye mer av det. Bukser, skjørt, shorts, kåper, kapper, vester, you name it. Hermés viste til og med en jumpsuit i skinn på sin kolleksjon. Et plagg i skinn er altså noe å ha i garderoben i høst.

Trendtips
Vi har sett mange kjendiser i skinnkjoler den siste tiden, og det vi har lært fra dem er at gullaccessoarer alltid kler sort skinn best. Derfor bør du gå for smykker, armbånd, ringer og clutcher i gulltoner.

9. Grafitti buksene er ikke nye, men designerne klarer allikevel å gi de en kunstnerisk modernisering hvert år. Buksene var blant annet å se på kolleksjonene til Tory Burch og Proenza Schouler.

Trendtips
Graffiti buksene er stylet opp nok i seg selv, så ved bruk av en slik bukse bør resten av antrekket ditt holdes nøytralt.

10. Sheer fabric: Gjennomsiktig plagg er en av de hotteste trendene til høsten, og kjendiser som Olivia Palermo, Natalia Vodianova og Abbey Lee Kershaw er blitt sett i det. Det skal så absolutt ikke være tettsittende ”see-through” topper, men løse kjoler, en gjennomsiktig topp med en jakke utenfor etc. Her kan du også brukt en annen stor trend som er synlig undertøy. Om du ikke har lyst til å vise alt til omverdenen.

Trendtips
Lek deg med denne trenden. Eksperimenter med den gjennomsiktige undertøytrenden, men sørg samtidig for å ikke kle deg for vågalt.

Kilder: fashionising.com, refinery29.com, style.com
Bildekilde: Getty Images, PR Photos, nettenestea.com, vanillascented.freshnet.se

Skrevet av: Jeanette

Jeanette Sæther er 23 år og ferdig med 1 år av hennes bachelorgrad i journalistikk på deltid gjennom NKS nettstudier og Høgskolen i Oslo. Hun er vel det man kan kalle over gjennomsnittet interessert i mote og drømmen er en framtid hvor hun kan jobbe med både mote og journalistikk. Hun er opprinnelig fra Oslo, men bor for tiden i Trondheim. Til daglig driver hun bloggen feathersfromabird.com.

2 kommentarer om “10 nøkkelplagg denne høsten

  1. Tror ikke det finnes kosebukser i fløyel gitt. Det har vært en del grusomme kosedresser ute og gått i det siste, og disse er laget velour, eller plysh på folkemunne. :-)
    Fløyel er et eksklusivt vevd material som er pokker så vanskelig å sy.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul