4 steg til deg som vil utnytte garderoben

Eier du 3 gensere, 3 topper og 3 bukser, har du faktisk 27 sammensetninger. Du må bare lære deg å sette det sammen.

1. Dersom du ikke eier så mange klær, kan det være lurt å knipse et bilde av hvert antrekk. Se deretter nøye på hva du bruker. Kanskje noe passer sammen, selv om du aldri skulle tro det?

2. Vær miljøbevisst, og ikke bruk altfor store summer på klær i måneden. Gjør heller noen billige endringer på det du allerede har. Du kan for eksempel
– kjøpe noen kule knapper. Det kan brukes til mye, og kan gi plagget et oppdatert utseende
– sy en sløyfe på skoene dine, eller på et av klesplaggene dine
– spraye eller farge et plagg i en ny farge. En sprayboks kan du få helt ned i femtilappen

3.
Rydd i det du har, og sett av en hel dag til å dette. Sorter topper, gensere, bukser, kjoler, sommerklær og treningsklær. Legg bort vinterklærne nå som sommeren er på vei. Ikke glem å rydde opp i tilbehøret ditt. Heng opp smykker på en spiker, og sett skoene i en hylle. Om du har mange store ringer, kan du for eksempel legge de i et stort vinglass.

4. Budsjett er kanskje kjedelig, men likevel et must. Tenk på at du aldri bare må kjøpe for å kjøpe. Se for deg i hvilke settinger du kommer til å ha bruk for det nye plagget. Er det anvendelig slik at du kan bruke det til både hverdag og fest? Eller er det en engangsgreie?

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Silje Marie

Silje Marie Lindhaugen er en 19 år gammel jente som er ferdig utdannet motekonsulent våren 2010. Hun brenner for mote, sko og tilbehør! For Femelle skal hun skrive hovedsaklig kun om mote.

4 kommentarer om “4 steg til deg som vil utnytte garderoben

 1. Supert innlegg. Etter storopprydning i klesskap den siste tia ser jeg virkelig viktigheten av punkt nr tre. Det er sååå mye lettere å finne antrekk når alt har sin plass og er lett tilgjengelig, og dessuten ikke må letes frem under en haug av ting jeg ikke bruker lenger :)

 2. Tenkte faktisk på å rydde ut av klesskapet her om dagen, men det ble med tanken. Jeg er litt redd for å rydde bort noe jeg egentlig kanskje kunne brukt. Til høsten flytter jeg og har bare muligheten til å ta med meg et lite knippe av klærne i skapet, da blir det nok en del å ta tak i!

  Gode tips! :-)

 3. Bra innlegg!
  det kommer til å få god nytte for seg, da jeg driver å rydder i klærne mine akkurat nå:)

 4. Bra inlegg. vil bare legg til et punkt til på listen din.
  * Sorter ut de klærne som du ikke bruker/liker/ for små/for store etc.
  Og be en vennine som bruker samme størrelser/ samme kroppsfasong som deg, om å gjøre det samme.
  Etterpå kan dere bytte klær.
  Og vips så har dere masse nye klær uten å ha brukt en eneste krone.

  Gjorde dette i helgen som var, og vi begge fant oss mange nye klær hos hverandre.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul