5 favoritter

På nett har mange av de internasjonale musikkbloggene for lengst tatt opp kampen med de etablerte musikkmagasinene. Kvaliteten er høy, og enkelte blogger har dessuten inntatt posisjonen som toneangivende når det gjelder å spotte nye trender innen musikklivet.

Det er mange å velge mellom, men som musikkfan bør du absolutt ta en tur innom disse 5 utvalgte:

1. Pitchfork (www.pitchfork.com)

Amerikanske Pitchfork representerer den gamle traveren, og runder faktisk 15 år i år, noe som er for eldgammelt å regne i nettverdenen. Bloggen har et veletablert og godt rykte, og regnes som et av de mest solide nettstedene for musikkkritikk blant både presse og musikkfans. Pitchfork omtaler en rekke ulike sjangere, men er hovedsaklig orientert mot indie-scenen.

2. Stereogum (www.stereogum.com)
Stereogum har ikke på langt nær så mange år på baken som Pitchfork, men har allikevel inntatt posisjonen som en av de mest toneangivende musikkbloggene på nett. Bloggen startet opp i 2002, som en mp3-blogg, og fortsatt tilbyr Stereogum sine lesere både downloads og streaming av låter fra utvalgte artister. De dekker en rekke sjangere, med fokus på uavhengig og alternativ musikk.

3. Fluxblog (www.fluxblog.org)
Fluxblog er i likhet med Stereogum bygget på prinsippet om deling av mp3’er, og hevder å være den bloggen som var først ute med denne metoden for å spre ny og ukjent musikk. Bloggen oppdateres minst to ganger daglig med nye mp3’er og info om artistene, og med sitt enkle design har den klart å holde på undergrunnskredibiliteten. I 2006 kunne Entertainment Weekly melde at de hadde stemt fram Fluxblog som verdens tiende beste nettsted for å oppdage ny musikk.

4. Music for Robots (www.music.for-robots.com)
Til tross for sin unge alder, har bloggen Music for Robots krysset flere viktige milepæler som har markert deres posisjon som musikkblogg. I 2004 ble de historiske da Warner Bros. Records ble det første store plateselskapet til å oppfordre en blogg til å poste mp3’er med en av deres artister, og året etter ble Music for Robots hyllet av MTV for sin evne til å oppdage nye musikktrender. Den amerikanske bloggen drives av en gjeng musikkglade venner.

5. Nö musïc (www.nomusicmedia.com)
Bak navnet med de mange tøddlene skjuler det faktisk en engelskspråklig, norskdrevet blogg om norsk musikk. Nö Musïc har dedikert seg totalt til norskprodusert kvalitetsmusikk, og retter seg mot en internasjonal leserskare. Bloggen er fortsatt rimelig fersk, men har allerede knyttet til seg en solid skribentmasse med av norske og utenlandske musikkjennere. Den er ikke sjangerspesifikk, og leverer omtaler av både livemusikk og plater, i tillegg til intervjuer.

Hvilken musikkblogg er din favoritt?Bildekilde: rossinabossiob – Lånt under creative commons license.

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

2 kommentarer om “5 favoritter

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul