Dagens Outfit comes clean

Den siste måneden har bloggen ”Dagens Outfit” fått flere og flere tilhengere, og fordi den har anonyme forfattere, er det klart at leserne er nysgjerrige.

Femelle avslører nå de to som står bak i et åpent intervju.

– Jeg startet bloggen da jeg og Dennis bodde sammen i London, rett og slett fordi jeg ikke fikk jobb og holdt på å kjede vettet av meg, sier Marie.

Idéen fikk hun fra en britisk jente, da hun var ute og drakk øl.

– Jeg kom i prat med ei jente som holdt på med noe lignende, men i hennes tilfelle handlet det kun om henne og hennes outfit. Jeg ville tenke litt annerledes, og heller lage en blogg som ikke handlet om meg, men om andre, sier hun.

Det er mange som legger merke til den tøffe og noe uvanlige layouten når de klikker seg inn på Dagens Outfit. Det er Maries bedre halvdel, Dennis som står for designet. Han jobber innen reklame, og har mye erfaring på webdelen.

– Vi vil at leseren skal få en god følelse når de er på bloggen vår. De skal bli inspirert, og da er det viktig å ha en helhet. Designet har mye å si, sier Dennis, som forklarer at de etter hvert ønsker en mer magasinlook over det hele.

– Mange er kjent med blant annet Lookbook, men der mangler de mye på designfronten etter vår mening. Dessuten kan vi tilby mye mer enn kun et antrekksbilde, siden Marie legger mye jobb i blant annet teksten og variasjon i innleggene, sier han.

Antrekket er nøkkelen
Som bloggleser med mye fritid, erfarte Marie at det er outfit leserne vil ha.

– Det er en selvfølge å bli bloggleser når du er arbeidsledig. Jeg rakk ofte å surfe innom et titalls blogger i løpet av en dag, og ved å lese kommentarer forstod jeg fort at leserne helst vil se hva personen bak bloggen har på seg, sier hun.

Hos Dagens Outfit kan leserne selv laste opp bilder av sitt antrekk for dagen, og har på den måten mulighet til å bli eksponert for en større lesergruppe enn sin egen.

– Det er en kjempefin måte å eksponere seg selv på, og samtidig få inspirasjon til nye stiler og sammensetninger av klær. Det å bli inspirert av mannen i gata blir jo mer og mer populært, sier Marie.

Nåtidens datesamfunn
Marie og Dennis møttes på en måte som blir mer og mer vanlig i 2010, nemlig på nettstedet sukker.no.

– Jeg var i ferd med å slette brukerkontoen min, fordi jeg ikke syntes det var noe spennende. Da jeg logget meg inn for å avslutte den, tok jeg en matchtest for moro skyld. Plutselig dukket Dennis sin profil opp, og jeg syntes han så ut som en kjekkas, sier Marie.

De møttes i hovedstadens Botaniske Hage, også ble de et par. Siden den gang har de bodd både i Oslo og i London, og nå bor de altså i Oslo igjen.

– Det er ikke det samme å bo i London, som å dra på shoppingtur eller weekendferie dit. I tillegg var det altfor vanskelig for meg å få jobb, og det går ikke i lengden. Det blir fort kjedelig, sier hun, og legger til at det er deilig å være tilbake i Oslo.

– Nå skal vi jobbe videre med bloggen, også skal jeg prøve å få meg en jobb. I tilegg er det selvfølgelig et mål å få flere lesere på Dagens Outfit, og det tror jeg vi kommer til å få, sier hun.

Dagens Outfit er BloggNorges nye stjerneskudd og Femelle ønsker dem masse lykke til opp mot toppen!Fotograf: Tina Rekdal (tinarekdal.com)

Skrevet av: Caroline

Caroline er forfatteren bak bloggen www.fotballfrue.no, og har studert journalistikk på Norges Kreative Fagskole. Til daglig jobber Caroline som partner og journalist i Femelle, og er tekstforfatter for Emil & Samuel, samtidig som hun driver en av Norges største blogger.

15 kommentarer om “Dagens Outfit comes clean

  1. Hehehe! Så disse er altså geniene bak bloggen :D Veldig fint initiativ, hele bloggen er utrolig inspirerende. Designet er også kjempekul.
    Masse lykke til videre på veien mot bloggtoppen!

  2. Jeg må si jeg virkelig digger bloggen deres. Jeg er inne og sjekker mange ganger for dagen. Er en utrolig inspirasjon i hverdagen.

    Mannet meg opp og kjøpte meg en hatt nå etter inspirasjon fra dere(sjekk bloggen).

    Keep up the good work :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul