De ubehagelige skjønnhetsproblemene

Mange der ute har hatt problemer med fet hud, dårlig ånde, flass eller lignende, men de aller færreste prater om det.

Femelle har har noen løsninger som skal hjelpe på disse skjønnhetsproblemene.

Fet hud
Bare det å bruke riktige hudpleieprodukter kan hjelpe på huden din. Det å ha fet hud er vanligvis ikke noe som oppstår ut av det blå, men noe du er født med. Fet hud karakteriseres ved at talgproduksjonen er for høy, men det betyr også at huden da er ganske robust og tåler en god del. Dessuten får den færre rynker enn tørr hud.

– Riktige hudpleieprodukter er viktig, og det du må se etter er produkter som roer ned talgproduksjonen og tilfører fukt fremfor fett.

– Du kan bruke ansiktsmasker med rensende kaolin og peel gjerne med salisyreprodukter eller andre gode syrepeelinger. Unngå dog korn i peeling dersom du har kviser og utbrudd. Dette kan nemlig bidra til å spre bakterier og irritere tilstopninger.

– Kosttilskudd og riktig mat kan også gjøre underverker for fet hud. Sink og A-vitamin er veldig bra for fet hud og akne.

– Omega 3,6 og 9 er produkter som inneholder mange antioksidanter. Dette beskytter nemlig cellene.

Dårlig ånde
Vi husker vel alle læreren på skolen som nærmest utåndet grønn luft da han pustet. Vi har sikkert selv vært bekymret over dårlig ånde etter å ha spist hvitløkbrød til middag, eller glemt å pusse tenner før jobb. Mange der ute sliter daglig med dårlig ånde, og det finnes flere prosedyrer du kan gjøre til daglig vane for å forebygge den dårlige ånden.

– Bruk tanntråd. Selv om du er nøye med å bruke tannbørste, sitter det alltid igjen matrester og bakterier mellom tennene.

– Tygg sukkerfri tyggegummi eller sug på sukkerfrie pastiller. Dette holder spyttsekresjonen i gang og forebygger dårlig ånde.

– Drikk rikelig med vann. Dette holder munnen fuktig, og skyller vekk matrester.

– Husk å pusse tungen og bruk tungeskrape. Et overtall av bakteriene sitter bakerst på tungen, så en tungeskrape vil gjøre susen.

– Sinktabletter kan hjelpe mot dårlig ånde. Dette kan du kjøpe uten resept på apoteket.

– Bruk munnskyllevann morgen og kveld.

Om du har prøvd alt over, og du fremdeles sliter med dårlig ånde, kan du gå til legen og få en undersøkelse. En vanlig behandling er å få fjernet mandlene, men i og med at mandlene er en del av det naturlige immunforsvaret, bør de ikke fjernes uten god grunn.

Flass
Flass er både sjenerende og irriterende for de som sliter med det. Som oftest er flass mest fremtredende i puberteten på grunn av hormoner, men dette er ikke den eneste grunnen. Alle voksne over 15 år har sopp i huden over hele kroppen. Denne soppen kan føre til flass hos noen. Flass kommer ikke av soppen i seg selv, men at huden reagerer på soppen. Flass i hodebunnen kan også noen ganger skyldes hudsykdommen psoriasis.

– Dessverre kan ikke flass forebygges, og om plagene ikke er alt for store kan tilstanden holdes ved like med regelmessig bruk av mild sjampo.

– Er man litt mer plaget av flass kan man bruke flass-sjampo som selges på apotek, i helsekostforretninger og dagligvarehandel.

– Ved å drepe soppveksten reduserer man også flass. Bruk en soppdrepende sjampo som kan kjøpes på apoteket uten resept.

Illeluktende utflod
De fleste kvinner har utflod, og den bidrar faktisk til å beskytte underlivet mot infeksjoner. Noen sliter dog med illeluktende utflod som vanligvis er en bakteriell ubalanse i underlivet. Cirka hver fjerde kvinne rammes av det av og til, og de fleste tror de har en soppinfeksjon og feilbehandler seg selv med soppmidler. Ubalanse i underlivet er et ganske vanlig problem som heldigvis kan løses rimelig enkelt.

– Lactal senker pH-verdien og forhindrer at den holder seg høy. Dermed kan illeluktende utflod og irritasjon motvirkes.

– Det er ganske vanlig å ha soppinfeksjon og bakteriell ubalanse samtidig. Da hjelper det ikke å bare behandle soppinfeksjonen, men du må også ta fatt på den bakterielle ubalansen.

Kilder: lommelegen.no, wikipedia.org, lactal.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Jeanette

Jeanette Sæther er 23 år og ferdig med 1 år av hennes bachelorgrad i journalistikk på deltid gjennom NKS nettstudier og Høgskolen i Oslo. Hun er vel det man kan kalle over gjennomsnittet interessert i mote og drømmen er en framtid hvor hun kan jobbe med både mote og journalistikk. Hun er opprinnelig fra Oslo, men bor for tiden i Trondheim. Til daglig driver hun bloggen feathersfromabird.com.

En kommentar om “De ubehagelige skjønnhetsproblemene

  1. Hei! Takk for fin artikkel!

    Jeg vil gjerne legge til en ting på det med utflod – om man har skikkelig illeluktende utflod som lukter råtten fisk, så skyldes det en tilstand som heter bakteriell vaginose. Det må man få medisin på resept for å bli kvitt, og det hjelper ikke med soppmidler eller annet. Søk legehjelp, så blir man kvitt det med det samme. Det er helt ufarlig, og har ikke sammenheng med seksuelt overførbare sykdommer.

    Har ikke opplevd det selv, men kjenner jenter som har fått det uten å skjønne hva det var – og det har ført til – ehrm – ganske pinlige episoder, for det lukter virkelig vondt.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul