Drømmer du om en motekarriere?

Drømmer du om å studere mote? Det er ikke så urealistisk som du tror!

Motebransjen er en av verdens største og mest spennende bransjer. Å få en fot innenfor kan virke både vanskelig og skremmende, men det er ikke så uoppnåelig som man kanskje tror. Flere og flere skoler rundt i verden tilbyr utdanninger innen mote, tekstil og design, og norske skoler har begynt å følge opp.

Studier i Norge

Fortsatt er det få muligheter for moteutdanning i Norge, men det blir stadig flere. Et av alternativene kan være nettstudie ved NKI. NKI tilbyr et nettbasert kurs i Moter og Styling. Studier over internett er et godt alternativ hvis man allerede er i fast jobb, eller ikke er helt klar for å sette seg på skolebenken enda. Du vil lære stilhistorie og motens utvikling, og vil ha et godt grunnlag for jobb i klesbutikker og i andre moterealterte yrker.

Folkehøgskole er et veldig populært valg etter videregående, og mange folkehøgskoler tilbyr linjer innen tekstil og design. Namdals Folkehøgskole og Karmøy Folkehøgskule er to av skolene som tilbyr utdanning innen mote og tekstil.

Kunsthøgskolen i Bergen og Høgskolen i Telemark tilbyr bachelorgrader innen tekstil. En bachelorgrad går vanligvis over tre år, og gir et godt grunnlag for jobbsøking og videre utdanning.

Utdanningshuset i Oslo tilbyr en spennende utdanning som motekonsulent. Dette er en ny og fremtidsrettet utdanning, som kan være en god start på en bra karriere innen motebransjen.

Norsk Frisør, Hud og Stylistskole tilbyr utdanning som stylist. En stylist jobber ikke bare med mote, men også med hår og sminke. En stylist må være oppdatert på farger, tekstiler og trender, og er gjerne med på fotooppdrag, på moteshow eller jobber i et magasin.

Mulighetene er mange, enten du vil ha en ren moteutdannelse eller ønsker å rette deg mer mot design og håndverket bak klærne. En utdannelse som journalist, fotograf, art director eller lignende kan også gi deg en fot innen motebransjen ved jobb i et magasin. Studenttorget.no, studentum.no, studievalg.no og utdanning.no er nyttige sider med bra søkemotorer og massevis av informasjon.

Studier i utlandet
Utenlandsopphold i løpet av studietiden blir stadig mer populært. Enten du velger å ta hele utdannelse i et annet land eller kun et semester, vil du få nyttig erfaring og opplevelser for livet. I svært mange yrker vil et utenlandsopphold gi deg et fortrinn, så er dette noe du kunne tenke deg er det ingen grunn til å nøle. I mange andre land er moteutdannelse mye mer utbredt enn i Norge. Sydney, Paris, Milano og New York er motemekkaer som kryr av fashionistaer, og også av jobb- og utdanningsmuligheter.

Noen norske skoler tilbyr også moteutdanninger i utlandet. Gateway College tilbyr, i samarbeid med norske høgskoler, moteutdanning i Paris og i New York. Eller kan sider som gostudy.no, sonor.no, studieriutlandet.no og ansa.no være til god hjelp. Her finner du massevis av nyttig og viktig informasjon, samt tilbud om hjelp til søknadsprosessen, finne bosted og andre praktiske ting. Anbefales!

Drømmen din om en jobb i motebransjen trenger slettes ikke å være en fjern drøm. Sjekk muligheter, jobb hardt, tør å satse og ta sjanser – enhver drøm kan gå i oppfyllelse.

Skrevet av: Gro

Jeg er en 20 år gammel jente som kommer fra Vadsø, og jobber som treningsinstruktør og butikkmedarbeider i klesbutikk.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul