Drømmer om en jobb i motebransjen

Annette Haga er en Norges største blogge-prinsesser. Med rundt 12 000 daglige lesere oppført på blogglisten.no skriver Annette i hovedsak om mote, men også om livets opp og nedturer på nettenestea.com. Vi har tatt et intervju med Annette om hvordan livet er som toppblogger, moteforbilde og radiovert.

Du skriver en av landets mest populære moteblogger, hva fikk deg til å begynne å blogge og hva ønsker du å oppnå med bloggen din?
– Med en gang jeg forstod hele konseptet med blogging, noe jeg gjorde litt før sommerferien 2008, følte jeg at det var noe for meg. Jeg har alltid likt å uttrykke meg gjennom skriving, både i personlige dagbøker og sanger. I tillegg er jeg ganske kreativ og liker å fotografere blant annet. Jeg har aldri hatt noen spesifikke mål med bloggen, det har alltid vært mest for min egen del. Da jeg i 2009 fikk til et samarbeid som gjorde at jeg kunne tjene penger på annonser følte jeg at jeg hadde fått til noe bra. Når man har klart å samle opp en leserskare på flere tusen er det jo mye som kan komme ut av det! Nå har jeg også fått min egen motespalte på P5, og det er ikke å se bort ifra at det kan skje flere spennende prosjekter etterhvert. Det hadde vært en drøm dersom bloggingen kan få meg inn i motebransjen.

Noen motebloggere driver med blogging på heltid. Hvordan har det vært for deg å kombinere skole, jobb og blogging?
– Jeg vil vel si at jeg hovedsaklig blogger på heltid. Nå har jeg forsøkt meg som student og foreløpig har jeg ikke funnet noe som passer for meg. Men det ble litt for ensformig å ikke gjøre noe annet enn å blogge, så etter at jeg begynte å jobbe deltid på Guess har hverdagen min vært veldig fleksibel og behagelig, vil jeg si.

Opplever du mye negativ repons på bloggen? Hvordan takler du i såfall det og hvor mye går det inn på deg?
– Jeg har egentlig utrolig mange koselige og snille blogglesere. Det er relativt sjelden jeg får slemme kommentarer. Kritikk får man jo såklart. Det er alltid noen som skal pirke på ting og prøve å trykke andre ned. Det bør man være veldig klar over når man har en blogg. Hvis man skal ta til seg alt som blir sagt kan man like gjerne gi opp!

Det har vært mye debatt om hvor vidt unge bloggere blottlegger for mye av seg selv på nett og hvorvidt de senere kan angre på dette. Hvilke synspunkter har du rundt dette, og hvor synes du grensen burde gå?
– Jeg er glad jeg ikke startet som fjortenåring, for å si det sånn. Det er dumt å være «ung og dum» når man blogger offentlig for flere tusen. Det kan lett slå tilbake på deg senere. Det har vært tilfeller der familien min har bedt meg om å redigere eller slette noe jeg har skrevet. Nå føler jeg derimot at alt jeg skriver er ting jeg kan stå for, og som ikke setter meg i et dårlig lys. Det er en dårlig trend det at bloggere provoserer og skriver på nedsettende måter for å underholde og få flere lesere. Jeg syns man bør tenke seg om to ganger og ikke utlevere seg selv for mye! Min grense går hovedsaklig ved sex og andre private ting.

Leser du andre blogger selv?
– Selvfølgelig gjør jeg det. Minst én time om dagen! Man føler jo at man blir «kjent» med personene og det er gøy å følge med på livene til andre. De bloggene som appellerer til meg er hovedsaklig de som skriver om mote, og er mellom 18-23 år. Fjortisblogger syns jeg egentlig er ganske lite interessant. Men jeg må si at jeg klikker meg innpå Voe engang i blant. Synes det er imponerende det hun har fått til.

Føler du deg presset til å skrive inlegg til bloggen din ofte?
– Ja, jeg føler et slags press. Men innerst inne vet jeg at det er meg selv som må bestemme. Man får en del sure kommentarer dersom man er dårlig med oppdateringen. Spesielt når man har som vane å skrive 3 innlegg om dagen. Jeg føler aldri at jeg har mentalt fri. Aldri!!

Kan du fortelle litt om din nye jobb som radiovert?
– Angående radiodelen så er det så enkelt som at hver lørdag ca kl 11.45 har jeg en liten prat med Joakim «Radiomann» Killingberg angående motetips til sommeren. For hver sending tar vi opp forskjellige temaer som 17 mai, konfirmasjon, bryllup, bikinimote, sko, osv og så bare snakker jeg litt kort om hva man burde gå for denne sommeren! Det er ikke snakk om lange sendinger egentlig. Bare en kort brief hver lørdag. Tror faktisk det kommer til å fortsette slik utover høsten også!

Hva er dine framtidsplaner og drømmer videre?
– Jeg tenker at jeg skal fortsette sånn som nå i ett år til, og se hva slags muligheter som kan komme ut av det. Hvis det ikke skjer noe spesielt må jeg bare ta meg sammen og få meg en ordentlig utdannelse. Drømmen hadde vært å få jobb som moteredaktør. Hvis det ikke skjer har jeg lyst til å bli barneskolelærer.

Med det ønsker vi Annette masse lykke til videre med både bloggen og moteredaktørdrømmen! Tusen takk for intervjuet.Følg med videre i Annettes liv på nettenestea.com.

Bildekilde: Fotograf Trine-Lise Henriksen

Skrevet av: Trine-Lise

Trine-Lise Henriksen, 23 år og bor i Oslo. Studert foto i 2 1/2 år og skal fortsette med det til høsten. Studerer journalistikk på kveldstid. Elsker å ta bilder, reise, trene, shoppe, være med mine fantastiske venner og min samboer. En sann livsnyter.

7 kommentarer om “Drømmer om en jobb i motebransjen

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul