Få ny look med stilig lugg

Lurer du på om du kler pannelugg? Her er guiden som kan hjelpe deg.

Flere kjendiser, blant annet Zooey Deschanel, har frontet trenden med pannelugg i høst. Pannelugg er et supert valg om du har lyst på en ny look uten å måtte kutte ned på lengden. En lugg rammer inn ansiktet, og kan skjule for eksempel en lang panne eller ramme inn en rundt ansikt. Er du usikker på om lugg passer deg kan det være en ide å ta det gradvis. En lang variant kan lett styles til sideskill slik at du får håret bort fra ansiktet, eller settes opp i spenne.

Mange har ansikt som kler lugg, og denne guiden vil hjelpe deg å finne ut hvilken lugg som kler din ansiktsform best.

Langt ansikt
En pannelugg som rekker nesten ned til øynene kan passe til deg. Lange, graderte lag som rammer inn ansiktet vil også se bra ut, og gi en følelse av et mer ovalt ansikt. Har du en lang panne kan en pannelugg hjelpe deg å skjule denne litt, og gi et inntrykk av at ansiktet er mindre enn det er. Her kan panneluggen gjerne være tykk, og rekke til øyenbrynene. Du bør unngå langt hår med lange, rette lengder eller pannelugg som stritter oppover.

Rundt ansikt
Den mest flatterende sveisen for et rundt ansikt er myke og oppklippete frisyrer, som får ansiktet ditt til å virke smalere. En pannelugg i sideskill passer denne ansiktsformen veldig godt. For ikke å få ansiktet til å virke enda rundere, bør du ligge unna en fyldig bob med rette lengder.

Ovalt ansikt
Med en oval ansiktsform kan du passe de fleste frisyrer med lugg, og er den ideelle fasongen til enhver sveis. Du må tenke på hårtypen din, tekstur, lengde og personlig stil før du klipper i vei. Et tips er å spørre frisøren din om håret ditt er uten for mange virvler, så passer det til å ha en lang pannelugg.Firkantet ansikt

Om du har et markant kjeveparti kan myke, lange frisyrer være å foretrekke. En halvlang, gradert bob med en lang, myk og gradert lugg ser stilig ut og vil være flatterende i et firkantet ansikt. Unngå en rett, hard pannelugg som vil få deg til å se mer markant og streng ut.

Hjerteformet ansikt
Et hjerteformet ansikt kler flere typer lugg. En lang sidelugg eller en ujevn rocka variant kan være gode alternativer. Bruk luggen til å balansere ansiktet ditt. Reese Witherspoon har et hjerteformet ansikt, og pannelugg passer godt til et ansikt som er mer markert som hennes. Panneluggen kan gjerne nå ned til øyenbrynene, og være oppklippet for å gi en mer usammenhengende og casual look.Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Natalia

Natalia Constanza Heinrich er ei 22 år gammel jente som bor i Kongsberg, men som opprinnelig er fra Chile. Hun har bodd i Norge mesteparten av livet sitt, og er utdannet journalist. Hun liker å drive med masse forskjellig, gjerne på en gang. Samtidig er hun også en nysgjerrigper, og må holde seg oppdatert på det som skjer innenfor kjendis-, musikk-, og moteverden.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul