Få perfekte øyevipper

Alle kvinner ønsker seg de perfekte vippene, men det er ikke alltid bare-bare. Femelle gir deg en steg-for-steg guide til hvordan du kan få vakre, sunne dådyrvipper.

1. Først og fremst; Rens. All sminke må fjernes godt hver kveld. Pass på at det ikke sitter igjen noen maskararester i vippene når du legger deg. Dette kan gjøre vippene porøse, og resultatet du får når du påfører maskara dagen derpå igjen blir dårligere.

2. Invester i en pleiende vippegéle eller –krem. Disse fungerer som balsam for vippene dine. Vippene er også hår, og det er like viktig at øyevippene dine blir pakket inn i balsam, som det er for håret ditt. Påfør på kvelden før du skal legge deg, og på morgenen før maskara.

Femelle anbefaler Make Up Store sin Treatment Maskara som myker opp, beskytter, gjør vippene sterkere og fyldigere og tilfører fuktighet og vitaminer til vippene dine.

3. Om man har lyse vipper, eller ønsker en mer intens farge på vippene når man ikke har på maskara, kan man farge vippene. Øyevippefarge kan kjøpes hos de fleste kosmetikkavdelinger og –butikker. Eller man kan få de farget i en skjønnhetssalong.

4. Før du påfører maskara, bruk en vippetang til å bue vippene dine for den rette dådyrøyne-looken. Ved å bue vippene dine åpner du også blikket ditt, og gir en illusjon av større øyne. Press først innerst ved vipperoten, og press så to steder på vei ut i tuppen, for at resultatet skal bli buet og ikke bare et hakk innerst som får vippene til å stå rett opp.

Det finnes mange varianter av vippetangen. Den gode gamle manuelle, varmetenger og så videre. De gir det samme sluttresultatet, så velg det du selv trives best med og synes er enklest å anvende.

Og husk; vippetang skal bare brukes før påføring av maskara. Ved bruk etter maskara kan du brekke av vippene dine.

5. En annen ting man bør bruke før maskara for å få de vakreste vippene, er en maskarabase. Den ser ut som en maskara, men er hvit. En maskarabase gjør vippene fyldigere og gjør at maskaraen sitter bedre. Det finnes også maskarabaser som inneholder fiber som bygger opp vippene slik at de blir lengre, og basene er som regel beskyttende og fuktighetsgivende. En base er absolutt nødvendig hvis du føler at maskaraen din begynner å drøsse utover dagen.

6. Så til produktet som gjør den mest synlige forskjellen; maskaraen. Det finnes hundretalls varianter å velge mellom. Velg en som gir vippene det de mangler, eller det du ønsker mer av. Volummaskaraer gir ofte både volum og lengde. Maskaraer med fiber i gir også ekstra godt med fylde og lengde, men sensitive øyne kan reagere på det.

Legg maskarabørsten innerst ved roten og dra den opp mot vippetuppene ved å vibrere på kosten. Da skiller du vippene og maskaraen kommer til og gir farge til alle vippene. Et hot tips er å legge maskara på den nedre vipperaden først, så slipper du at maskaraen smitter av på øyelokkene og ødelegger øyenskyggen din når du har tatt på maskara oppe først, og ser opp for å påføre nede etterpå.

Ett lag med maskara er elegant til hverdags, mens to eller tre lag gir en mer dramatisk look som passer til fest, after work, date eller bare når du vil ha ekstra fokus på vippene.

7. Hvis du ønsker å påføre mer maskara på vippene flere timer etter første maskaralag, er Make Up Stores Touch Up maskara et godt tips. Den myker opp og gjør vippene bløte igjen, akkurat som om du akkurat har tatt på maskaraen. Da kan du legge på flere lag uten at maskaraen blir tørr og klumpete.

8. Løsvipper gir den ultimate, glamorøse looken. Det er kjempevakkert til fest, og setter virkelig kronen på verket. Her finnes det igjen mange varianter. Punktvipper er de enkleste å påføre og gir et litt mer naturlig resultat. Perfekt hvis du bare ønsker mer fylde. Løsvipper trenger litt trening, og et godt lim. Men det verdt det når du først får det til.

Duo Adhessive er et veldig godt vippelim.Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Cathrine Formoe

Cathrine Formoe er en livsnyter på 22 år. Hun studerer journalistikk, og flytter snart down under for å gjøre ferdig bachelorgraden sin der. Hun er også utdannet Make-up artist ved IMC i Stockholm, og ved siden av studiene driver hun eget firma, jobber for Make Up Store, Parfymelle og Femelle.no. Skriver også bloggen http://themakeupstory.blogspot.com om sin store lidenskap, tips&triks og om sminke generelt.

En kommentar om “Få perfekte øyevipper

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul