Få sveisen som er perfekt for deg

Har du lyst på den fantastiske frisyren til Eva Longoria eller Kristen Stewarts rufsete sveis, men er ikke helt sikker på om den passer ansiktet ditt? Vel, den tiden er forbi. Her er guiden som viser deg hva som passer til deg og din ansiktsform.

Finn ansiktsformen din
For å finne ut hvilken ansiktsform du har må du ha en linjal eller et målebånd for å måle bredden over kinnbeina og samtidig måle den bredeste delen av kjevelinjen horisontalt. Etterpå måler du den bredeste delen av pannen mellom øyebryn og hårfeste, samt avstanden fra hårspissen til nederst på kinnet. Du må gjennom mye måling for å finne ut ansiktsformen din, men det vil være verdt det i lengden. Hvem vil vel gå rundt med en frisyre som er helt feil?

Etter at du har målt kan du finne ut hvilken ansiktsform du har av alternativene nedenfor.

Rundt: Pannen og kjeven din er kurvet i hjørnene, og ansiktet ditt er nesten like bredt som det er langt.

Vil du ha kort hår passer frisyren til Ginnifer Goodwin deg; den spiky frisyren toner ned rundheten i ansiktet, og du får samtidig en enkel, men tøff look. Har du krøllete hår – styr unna. Tenk puddel!

Til lengre hår kan du klippe det opp i flere lag litt under kinnbeina, som for eksempel Christina Ricci. Dette gir fylde til håret ditt, og ikke ansiktet.

Hjerteformet: Hvis du er mer bred i ansiktet ved brynene, men smal ved kjeven, da har du en hjerteformet ansiktsform.

Hvis du vil ha kort hår er frisyren til Victoria Beckham et flott alternativ. Det lengste håret ender ved kjeven, og det opphakkede håret i front av ansiktet fyller ut det smale kjeveområdet. Denne frisyren skaper en fin balanse mellom frisyre og ansiktsform.

Har du litt lengre hår kan du skaffe deg pannelugg og klippe håret i lag som rammer inn ansiktet, slik som Reese Witherspoon har gjort på bildet nedenfor. Det oppklipte håret forhindrer at kombinasjonenmed det og en kraftig definert kjeve blir for hardt for ansiktet.

Lang/Oval: Bredden av brynene, kinnbeina og kjeven din er nesten like lange.

En skulderlang bob som er klippet opp rundt hele ansiktet passer godt for en lang eller oval form. Denne klippen fremhever også naturlige bølger og fall, slik den gjør hos «Avatar»-stjernen Zoe Saldana. Har du mer markerte krøller kan du ha håret en cm eller to lengre for å gi de den vekten de trenger.

Vil du ha lengre hår kan du klippe en pannelugg for å gjøre ansiktet kortere ved å skjule brynene med luggen. Dette fjerner noen centimeter fra ansiktet ditt. Claudia Schiffer er en av kjendisene som har valgt å gå for den frisyren og hun passer det utmerket. For å få håret og luggen til å ligge slik du vil kan du style det samtidig som du føner det.

Firkantet: Hvis lengden av ansiktet ditt er nesten like langt som det er bredt, så har du en firkantet ansiktsform.

Med kort hår kan du gjør som Selma Blair og rocke en kort bob med pannelugg. Frisyren bringer fokuset vekk fra kjeven og mot kinnbeina.

Har du lengre hår kan du gjøre som vakre Cameron Diaz. På bildet nedenfor har hun klippet opp både håret og luggen, og den looken fjerner de skarpe kantene et firkantet ansikt fort kan få, og gjør ansiktet mykere.

Kilde: beinggirl.no
Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Natalia

Natalia Constanza Heinrich er ei 22 år gammel jente som bor i Kongsberg, men som opprinnelig er fra Chile. Hun har bodd i Norge mesteparten av livet sitt, og er utdannet journalist. Hun liker å drive med masse forskjellig, gjerne på en gang. Samtidig er hun også en nysgjerrigper, og må holde seg oppdatert på det som skjer innenfor kjendis-, musikk-, og moteverden.

6 kommentarer om “Få sveisen som er perfekt for deg

  1. Synd det ikke var tatt med flere ansiktsformer. Vi som har trekantet ansikt går ikke inn under noen av disse kategoriene. I tillegg var det lite for alle andre som har kantete ansiktsform, med markerte kjever og kinnbein. Det er noe som bør tas godt med i regninga! :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul