Fem store oppdateringer på Facebook

Skrevet av Sandra Malike Romfo.

I uken som gikk møttes over 2500 utviklere i San Francisco. Anledningen var F8; Facebook sin årlige utviklerkonferanse. Arrangementet er omtalt som skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi, og ga blant annet et innblikk i hvilke endringer som kan forventes av den sosiale plattformen fremover.

Vi har plukket ut de fem oppdateringene vi mener påvirker hver enkelt bruker mest:

1. Messenger åpner endelig for integrasjon av tredjepartsapplikasjoner. Dette betyr at vi nå kan benytte både tradisjonelle bilder, GIF, video, lydklipp og mye mer for å sprite opp meldingene vi sender hverandre.

2. Med Business On Messenger åpnes også kommunikasjonen i B2C-markedet. Det betyr at du nå kan motta ordreinformasjon direkte i Messenger, samt kontakte butikken direkte angående ordrespørsmål. Hvorvidt dette blir praktisk, eller en arena hvor forretninger kan spamme inboxen vår med informasjon vi ikke ønsker, gjenstår å se.

3. Facebook tillater endelig deling av video i eksterne medier, og stiller derav sterkt i konkurranse med Google og Youtube. Dette betyr at du ved bruk av klassisk embed-funksjonalitet kan dele dine Facebook-videoer med for blant annet blogglesere.

4. Hva gjorde vi egentlig for fem år siden, på denne tiden? On This Day er en helt ny funksjon som lar deg ta et dykk i gamle minner. I motsetning til timeline-funksjonen er denne privat, og kan kun benyttes av dine venner om du inviterer de.

5. Facebook lover også bedret stabilitet og håndtering av systemfeil. I løpet av de neste 30 dagene skal 90 prosent av alle systemfeil fikses, samtidig som utviklere vil kunne se et estimat av når hva fikses fremover. Dette betyr både mer stabilitet for utviklerne, og for oss som brukere.

Bildekilde: Getty

Skrevet av: Reidun Beate S. Hagen

26 år gammel gründer og alenemamma fra Trondheimsområdet.

En kommentar om “Fem store oppdateringer på Facebook

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul